Gemeente Bernheze


Wijziging tarief kapvergunning en afvalstoffenheffing

De gemeenteraad heeft op 1 maart 2006 besloten om twee per 1 januari 2006 geldende tarieven met terugwerkende kracht aan te passen. Het betreft de tarieven voor de verstrekking van een kapvergunning en het vastrecht van de afvalstoffenheffing.

Om het tarief voor een kapvergunning kostendekkend te maken was dit per 1 januari 2006 verhoogd naar 72,15. De raad heeft dit tarief nu verlaagd naar 35,-. Vanaf 1 maart 2006 worden alle kapvergunningen doorberekend op basis van het aangepaste tarief. Alle burgers die in januari en februari 2006 te veel hebben betaald voor hun kapvergunning, ontvangen automatisch een teruggave ter hoogte van de verlaging.

De raad vind het niet wenselijk dat het vastrecht van de afvalstoffenheffing verhoogd wordt als gevolg van de kosten van de luierinzameling. De in de tarieven berekende verhoging van 4,- per aansluiting voor de luierinzameling is daarom ongedaan gemaakt. Het nieuwe vastrecht wordt 127,- per aansluiting. Dit lagere bedrag is al verwerkt in de aanslagen OZB/afvalstoffenheffing die eind februari 2006 zijn verstuurd.

De nieuwe tarieven zijn opgenomen in de gewijzigde legesverordening en verordening afvalstoffenheffing.