PamGene Platform Geïmplementeerd voor Kinase Drug R&D .......

Pamgene international bv

PamGene Platform Geïmplementeerd voor Kinase Drug R&D Programma: Samenwerking met J&JPRD

'S-HERTOGENBOSCH, Nederland, March 9 /PRNewswire/ --
PamGene International BV te 's-Hertogenbosch, Nederland, en Johnson & Johnson Pharmaceutical Research & Development (J&JPRD), een deel van Janssen Pharmaceutica NV te Beerse, België, hebben significante voortgang geboekt in hun samenwerking op het gebied van kinase onderzoek. Na uitgebreide evaluatie, wordt de PamGene peptide microarray technologie voor activiteitsanalyse van zowel gezuiverde kinases als complexe monsters van gelyseerde cellen verder geïmplementeerd in het onderzoek programma van J&JPRD.

Tijdens de evaluatiestudie werden diverse kinase-remmers gekarakteriseerd op een panel van recombinante kinases. Bovendien werden een aantal referentie en door J&JPRD-ontwikkelde kinase-remmers gekarakteriseerd in cellulaire experimenten. Kinase activiteiten in het lysaat van cellen behandeld met remmers werden bepaald met behulp van het phosphorylatie profiel (fingerprint) op de PamChip(R), welke verkregen wordt door kinetische uitlezing.

Over PamGene

PamGene werd opgericht in 1999 in `s-Hertogenbosch, Nederland. De 3-dimensionale "flow-through microarray" technologie wordt gebruikt voor de analyse van zowel eiwitten als DNA/RNA. Honderden testen kunnen tegelijk worden uitgevoerd. PamGene ondersteunt medicijnontwikkeling op gebieden zoals compound karakterisatie, ondermeer in ziektes waarbij kinases betrokken zijn. Selectiviteit en potentie data kunnen snel en gemakkelijk gegenereerd worden met behulp van de PamStation(R) instrumenten. Deze data helpen pharmaceutische bedrijven met het selecteren van compounds met een verhoogde kans op succes in het traject van geneesmiddelontwikkeling.