Viprotec biedt goede bescherming tegen vogelgriep

Vipotrec

Viprotec biedt goede bescherming tegen vogelgriep

NORG (9 maart 2006) - Het vogelgriepvirus H5N1 nadert ons land met rasse vleugelslagen. Voorkomen van besmetting is mogelijk, maar kan alleen goed worden uitgevoerd met specialistische hulpmiddelen. Harry Salomons en Erik van den Berg van Viprotec uit Norg (Dr.) hebben een uniek totaalpakket samengesteld, dat de best mogelijke bescherming biedt.

Goede bescherming is een must voor iedereen die het risico loopt in aanraking te komen met dieren die besmet zijn met het H5N1-vogelgriepvirus. Geleverd in een handige alles-in-één-bak, bevat het anti-vogelgrieppakket van Viprotec alles dat men in 'noodsituaties' bij de hand wil hebben.

Het beschermingspakket van Viprotec is gebaseerd op advies van ervaren deskundigen. Het bevat een uitgebreide, praktische handleiding die met veel zorg is opgesteld. Het pakket voorziet onder meer in een speciale ontsmettingsbak en reinigingsmat voor laarzen en ander schoeisel, een zeer effectief virusdodend ontsmettingsmiddel, desinfecterende handgel en een drukspuit (vernevelaar) om mogelijk geïnfecteerde plekken of materialen mee te ontsmetten. Ook de overige artikelen in het uitgebreide basispakket zijn van degelijke kwaliteit. Zo zitten er bijvoorbeeld poedervrije, uiterst sterke nitrile-wegwerphandschoenen in. Deze zijn veel betrouwbaarder dan de meeste gewone latex-handschoenen.

Het vogelgriepvirus H5N1, niet te verwarren met vogelpest, is inmiddels een wereldwijd probleem. Sinds begin 2004 zijn al 94 mensen in Azië overleden als gevolg van besmetting. Meer dan 100 miljoen kippen en ander pluimvee zijn gedood, door het virus zelf ofwel doordat ze uit voorzorg zijn geruimd. In de meeste gevallen zijn de menselijke slachtoffers besmet geraakt door contact met dieren, maar de Wereldgezondheidsorganisatie WHO vreest dat het virus door contact met een ander griepvirus muteert, waardoor het veel gemakkelijker kan overgaan van mens naar mens. Een wereldwijde epidemie (pandemie) is dan een reëel gevaar.

De eerste melding van besmetting in Nederland zal nog een kwestie van tijd zijn. Ophokplicht en verscherpte invoermaatregelen vormen geen afdoende waarborg om het virus buiten de deur te houden. Iedereen die in contact komt met vogels of pluimvee, of met vogelmest, loopt vervolgens het risico op besmetting.
Vaak zal het bij besmettingsgevaar gaan om mensen die rechtstreeks met pluimvee of wilde vogels in aanraking komen, zoals bijvoorbeeld gemeenteambtenaren, medewerkers van waterschappen, politieagenten, boswachters en inspecteurs. Juist zij hebben alle baat bij het nieuwe beschermingspakket van Viprotec.

Meer informatie over bescherming tegen de vogelgriep wordt graag verstrekt door Erik van den Berg en Harry Salomons van Viprotec. Fotomateriaal van de beschermingsmiddelen is vrij beschikbaar voor publicatie.

Viprotec
Marke 5
9331 EW Norg

Telefoon: 0592-612811
Mobiel: 06-51814106 (Erik van den Berg) of 06-53945997 (Harry Salomons) Fax: 0592-612787

E-mail: info@viprotec.nl
Internet: www.viprotec.nl