Productschap Diervoeder

09/03/2006

Nieuwe standaard GMP B2 en V&A lijsten QC-standaard (GMP B2/GMP13)

Op de website van het Productschap Diervoeder is de laatste versie van standaard GMP B2 (de zgn. QC-standaard) gepubliceerd. Deze versie is onlangs door het bestuur vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van de GMP13-standaard zijn zeer gering.

Deze wijzigingen worden toegelicht in de eveneens vernieuwde V&A-lijst over de QC-standaard, die ook op de website van het Productschap Diervoeder is gepubliceerd In het nieuwe GMP+-certificatieschema 2006 wordt deze standaard aangeduid met GMP B2, in de `oude' GMP-regeling 2003 was dit de standaard GMP13.

Deze lijst gaat onder meer in op algemene punten, die verband houden met de vaststelling van het nieuwe GMP+-certificatieschema, en de specifieke consequenties voor de QC-standaard. De QC-standaard is inhoudelijk vrijwel niet aangepast. Enkele aanpassingen worden behandeld. Daarnaast bevatten de lijst ook veel informatie, interpretatie en toelichting over voorwaarden uit de QC-standaard, zoals die ook onder het "oude" schema uit 2003 golden.

U kunt de nieuwe standaard benaderen via bijgaande link. U kunt de lijst opvragen via bijgaande link.

Wij wijzen u tevens nogmaals op enkele onlangs gepubliceerde presentaties, die zijn gegeven tijdens de informatiedag GMP+ 2006 op 25 januari 2006 in Bunnik. Ook deze presentaties bevatten veel informatie over het nieuwe GMP+-schema 2006, zowel over Productie als over Transport. De presentaties kunt u bereiken via bijgaande link. Ze zijn beschikbaar in 3 talen.