1e persbericht van donderdag 9 maart 2006

Eindhoven, 09-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongen slaat met honkbalknuppel

Een 16-jarige jongen uit Eindhoven is woensdag om 19.45 uur aangehouden in het politiebureau in Strijp. De jongen had zich daar gemeld. Hij wordt ervan verdacht een 16-jarige plaatsgenoot in zijn woning in Strijp geslagen te hebben met een honkbalknuppel.

De dader had ruzie met het zusje van het slachtoffer. De Eindhovenaar is ingesloten voor verhoor.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Houtse Parallelweg is woensdag tussen 15.00 en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 754 voertuigen gecontroleerd waarvan er 29 automobilisten te hard reden. De hoogst gemeten snelheid is 71 km/u, op deze weg is 50 km/u toegestaan.

Helmond: Politie vraagt hulp bewoners tegen auto-inbrekers

De politie vraagt bewoners van de Helmondse wijken Stiphout en Zwanenbeemd om de komende tijd extra alert te zijn op auto-inbrekers. De afgelopen weken is in die wijken geregeld ingebroken in autos. De politie surveilleert daarom extra in die wijken, maar heeft ook de hulp van de inwoners nodig. Als zij verdachte situaties zien, moeten ze meteen de politie bellen. Bij politiecontroles in Stiphout en Zwanenbeemd is ook gebleken dat veel mensen nog steeds waardevolle spullen open en bloot in de geparkeerde wagen laten liggen. Zo trof de politie donderdagochtend een handtas en een mobiele telefoon op de voorstoel van een auto aan. Ook zat er een nog werkend mobiel navigatiesysteem in een niet-afgesloten vrachtwagen. De politie adviseert om geen waardevolle spullen in de auto te laten liggen.

Bergeijk: Inbraak in horecazaak

Woensdagavond tussen 20.00 en 23.45 uur werd ingebroken in een horecazaak aan het Hof.

De voordeur werd vernield. Twee speelautomaten werden opengebroken, hieruit verdween een onbekend geldbedrag. Uit een vitrine werden tabakswaren meegenomen.

Casteren: Snelheidscontrole

Op De Gagelvelden is woensdag tussen 14.15 en 19.15 uur een snelheidscontrole gehouden. 1642 voertuigen werden gecontroleerd hiervan reden er 29 te hard.

Gemert: Inbraak in bedrijf

Donderdag omstreeks 2.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Oost-Om. Een ruit werd ingeslagen. Uit het pand zijn een laptop en twee computers met flatscreen weggenomen.

Heeze: Woninginbraak

Woensdag tussen 17.00 en 21.30 uur is ingebroken in een woning aan de Rembrandtlaan.

De achterdeur werd opengebroken. Uit de woning werden een flatscreen, een DVD-speler,

gouden sieraden en twee bankpassen gestolen.

Lage Mierde: Inbraak in woning

Woensdag tussen 8.15 en 18.00 uur is ingebroken in een woning aan het Wellenseind.

Een ruit werd vernield. Uit de woning verdwenen een muntenverzameling, een gouden collier en trouwring, een paspoort en een geldbedrag van een paar honderd euro.

Mierlo: Inbraak in winkel

Tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 5.00 uur is ingebroken in een winkelpand aan de Margrietstraat. Een ruit werd ingeslagen. Uit het bedrijf verdwenen ongeveer 40 zonnebrillen en een bedrag van vijftien euro.

Oirschot: Automobilist gewond bij ongeval

Een 24-jarige man uit Best is donderdag rond 3.30 uur gewond geraakt nadat hij op de Bestseweg tegen een boom was gebotst. De automobilist is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Valkenswaard: Man mishandelt vrouw

Een 45-jarige man is donderdag om 0.25 uur in zijn woning in het stadsdeel Gestel aangehouden. De man kreeg in een woning in Valkenswaard ruzie met zijn 48-jarige vriendin. Hij zou de vrouw hebben geschopt en geslagen. De man is ingesloten.