Cito

Arnhem, 9 maart 2006

Cito organiseert internationale conferentie: Early Childhood Education

ARNHEM - Cito organiseert op 9 en 10 maart 2006 in Arnhem een internationale conferentie rondom het thema Early Childhood Education (ECE). Tijdens deze Engelstalige bijeenkomst buigen internationale topmensen uit wetenschap en praktijk zich over de mogelijkheden om met voor- en vroegschoolse educatie de ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Minister van OCW, Maria van der Hoeven, opent het congres.

Deelnemers kunnen tijdens de conferentie met gerenommeerde sprekers op een interactieve manier nadenken en discussiëren over de kwaliteit van educatie van jonge kinderen.
Het tweedaagse congres wordt afgesloten met een forumdiscussie rondom de centrale vraag `Hoe moet het onderwijs aan jonge kinderen zich de komende jaren wereldwijd ontwikkelen?'

Sprekers
Jay Belsky spreekt over effecten van kinderopvang op de ontwikkeling van jonge kinderen, Paul van Geert toont de waarde aan van de dynamische systeemtheorie voor de praktijk, John Bennet bericht over een groot onderzoek naar de kwaliteit van educatie in meer dan 25 landen, Catherine Snow en Rochel Gelman onderzoeken de taal- en wiskundige ontwikkeling en Jef van Kuyk geeft zijn visie op het belang van een flexibel en gevarieerd curriculum.

Cito
Cito wordt internationaal erkend als expert in het ontwikkelen en afnemen van toetsen en examens voor het meten en volgen van menselijke mogelijkheden. Haar pakket diensten en producten voor de onderwijs- en beroepspraktijk is breed en richt zich op moderne toetsvormen en volgsystemen. Cito verzorgt trainingen en advieswerk en onderzoekt de kwaliteit van het onderwijs. Al deze activiteiten voert Cito uit voor onderwijsinstellingen, overheden en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland.

Meer informatie
programma