Gemeente Asten


09-03-2006
Openbare aanbesteding Juridische Dienstverlening

De gemeenten zullen bij het voeren van gerechtelijke procedures in hun hoedanigheid van eiser of verweerder, in het geval van verplichte procesvertegenwoordiging, een advocaat inschakelen. De gemeenten kunnen een extern juridisch adviseur inschakelen die juridische adviezen verstrekt en (ambtelijke) adviezen en andere stukken toetst op juridische merites en eventueel een bestuursorgaan vertegenwoordigt in bestuursrechtelijke procedures.

Samenwerkende gemeenten:
De 13 samenwerkende gemeenten zijn de gemeenten Asten, Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel- de Mierden, Someren, Son en Breugel en Waalre.

Wijze van aanbesteden:
Conform de Europese richtlijn voor overheidsopdrachten "Besluit aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten" (Bao, Besluit van 16 juli 2005, Staatsblad 2005, nummer 408; Diensten conform bijlage 2, onderdeel B), welk besluit ziet op de implementatie van de Europese richtlijn 2004/18/EG, zal een Europese aanbesteding plaatsvinden, zijnde de niet-openbare procedure.

Aanmelden:
Belangstellenden kunnen zich aanmelden als gegadigden. De selectieleidraad tesamen met het Programma van Eisen dient schriftelijk te worden aangevraagd, t.a.v. mevrouw W.I. Bak, Postbus 10.000, 5580 GA Waalre, faxnummer: 040-2217395, e-mail: wbak@waalre.nl, waarna de selectieleidraad tesamen met het Programma van Eisen zal worden verzonden. Bij de aanvraag dient duidelijk het projectnummer met omschrijving (BIZOB/BU/WB/2005/001) en het verzendadres met een contactpersoon te worden aangegeven.

De aanmeldingen worden door de gemeenten beoordeeld op compleetheid en getoetst aan de hand van de algemene uitsluitingcriteria en minimumeisen.

Selectie door weging:
De selectie door weging vindt plaats ten aanzien van de financiële draagkracht, de personele bezetting, studie- en beroepsdiploma's, referentiewerken en jurisprudentie / publicaties, zoals opgenomen in de selectieleidraad.

Uitnodiging tot inschrijving
Maximaal vijf geselecteerde partijen per perceel worden schriftelijk uitgenodigd voor het doen van een inschrijving op basis van het verstrekte programma van eisen. De uiteindelijke gunning vindt plaats op basis van economisch meest voordelige inschrijving.

Contractduur:
De ingangsdatum van de overeenkomst is 1 juli 2006 en deze zal eindigen op 31 december 2009. Twee gemeenten zullen een latere ingangsdatum hebben, daar zij lopende verplichtingen hebben.

Uiterste termijn voor aanmelding en inschrijving De aanmelding dient uiterlijk 18 april 2006 voor 10:00 uur in zesvoud ingeleverd te zijn op het gemeentehuis van de gemeente Waalre (Koningin Julianalaan 19).

De indiening van de inschrijvingen kan plaatsvinden tot uiterlijk 22 mei 2006 voor 10:00 uur in het gemeentehuis van de gemeente Waalre. De inschrijver krijgt een ontvangstbevestiging van de gemeente Waalre. De opening van de inschrijvingen is niet openbaar.

Nota van inlichtingen
De hoofdinschrijver heeft de mogelijkheid aanvullende vragen te stellen over de selectieleidraad. Vragen kunnen uitsluitend schriftelijk gesteld worden en tot uiterlijk 31 maart 2006 voor 10:00 uur ingediend worden bij de gemeente Waalre via het adres Postbus 10000, 5580 GA Waalre tevens via e-mail wbak@waalre.nl (i.v.m. verwerking van de vragen).

PERCELEN
De dienstverlening betreft het inkopen van externe juridische advisering en is opgesplitst in 7 percelen:

Perceel 1: Verplichte procesvertegenwoordiging en externe juridische advisering op het gebied van privaatrecht:
Dit omvat het vertegenwoordigen van de gemeente in haar hoedanigheid van eiser of verweerder in het geval van verplichte procesvertegenwoordiging, alsmede in een privaatrechtelijke procedure indien het bestuursorgaan dat noodzakelijk vindt. Tevens omvat het het verstrekken van juridische adviezen en verlenen van juridische bijstand dan wel het toetsen van (ambtelijke) adviezen of andere stukken op juridische merites op het gebied van privaatrecht, zowel mondeling als schriftelijk.

Perceel 2: Externe juridische advisering op het gebied van algemeen bestuursrecht:
Dit omvat het verstrekken van juridische adviezen en het verlenen van juridische bijstand dan wel het toetsen van (ambtelijke) adviezen of andere stukken op juridische merites op het gebied van het algemeen bestuursrecht, zowel mondeling als schriftelijk. Tevens omvat het eventueel het vertegenwoordigen van een bestuursorgaan in bestuursrechtelijke procedures.

Perceel 3: Externe juridische advisering op het gebied van ruimtelijk bestuursrecht:
Dit omvat het verstrekken van juridische adviezen en het verlenen van juridische bijstand dan wel het toetsen van (ambtelijke) adviezen of andere stukken op juridische merites op het gebied van het ruimtelijk bestuursrecht, zowel mondeling als schriftelijk. Tevens omvat het eventueel het vertegenwoordigen van een bestuursorgaan in bestuursrechtelijke procedures.

Perceel 4: Externe juridische advisering op het gebied van milieurecht:
Dit omvat het verstrekken van juridische adviezen en het verlenen van juridische bijstand dan wel het toetsen van (ambtelijke) adviezen of andere stukken op juridische merites op het gebied van het milieurecht, zowel mondeling als schriftelijk. Tevens omvat het eventueel het vertegenwoordigen van een bestuursorgaan in bestuursrechtelijke procedures.

Perceel 5: Externe juridische advisering op het gebied van ambtenarenrecht:
Dit omvat het verstrekken van juridische adviezen en het verlenen van juridische bijstand dan wel het toetsen van (ambtelijke) adviezen of andere stukken op juridische merites op het gebied van het ambtenarenrecht, zowel mondeling als schriftelijk. Tevens omvat het eventueel het vertegenwoordigen van een bestuursorgaan in bestuursrechtelijke procedures.

Perceel 6: Externe juridische advisering op het gebied van sociaal zekerheidsrecht:
Dit omvat het verstrekken van juridische adviezen en het verlenen van juridische bijstand dan wel het toetsen van (ambtelijke) adviezen of andere stukken op juridische merites op het gebied van het sociaal zekerheidsrecht, zowel mondeling als schriftelijk. Tevens omvat het eventueel het vertegenwoordigen van een bestuursorgaan in bestuursrechtelijke procedures.

Perceel 7: Totaal van de percelen 1 tot en met 6: Dit omvat alle te verstrekken juridische adviezen en te verlenen juridische bijstand, zoals genoemd in de percelen 1 tot en met 6. Het betreft dus een totale aanbieding voor de percelen 1 tot en met 6.

De mogelijkheid wordt geboden om op alle individuele percelen aan te melden en in te schrijven. De gemeenten behouden zich het recht voor om te gunnen per perceel danwel alleen voor perceel 7.

De individuele gemeenten zijn voornemens om, individueel, per perceel (1 tot en met 6 danwel alleen voor perceel 7) een overeenkomst met één opdrachtnemer af te sluiten voor een periode van 3,5 (drieëneenhalf) jaar.

Voor nadere informatie zie:
www.aanbestedingskalender.nl
http://ted.publications.eu.int/official/

Bureau Inkoop & Aanbestedingen Zuidoost-Brabant verzorgt het inkooptraject voor de deelnemende gemeenten.