Gemeente Wageningen

Start aanbesteding Theater Junushoff

Het college van Wageningen heeft dinsdag 7 maart besloten de aanbesteding van de exploitatie en het beheer van Theater Junushoff te publiceren in het Publicatieblad van de Europese Unie. Daarmee wordt de aftrap gegeven voor het traject dat uiteindelijk in oktober van dit jaar een nieuwe exploitant voor het theater moet opleveren.

Geïnteresseerde partijen kunnen een document ter selectie van geschikte ondernemers opvragen. Met behulp van dat document wordt een eerste selectie gemaakt tussen de verschillende geïnteresseerde partijen.
Na deze eerste selectie start een tweede fase. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een gunningsdocument. De dan geselecteerde partijen moeten dit gebruiken voor het indienen van hun bieding. Het gunningsdocument maakt een verdere selectie mogelijk. Uiteraard komt het college daarbij haar toezegging na dat de sociaal-culturele programmering niet onnodig in het geding komt.

Raadsbesluit
De aanbesteding vloeit voort uit de wens van de gemeenteraad van Wageningen om de financiële risico's rond de exploitatie en beheer van Theater Junushoff te beperken. Na uitgebreid onderzoek en het raadplegen van verschillende betrokken partijen en gebruikers van Theater Junushoff heeft het college de gemeenteraad geadviseerd de exploitatie en het beheer van Theater Junushoff aan te besteden. De gemeenteraad nam dit advies op 19 december 2005 over.