Politie Gelderland-Midden

Sigarenzaak opnieuw overvallen: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 9-3-2006 14:01:26

Doesburg - Een sigarenzaak aan de Meipoortstraat in Doesburg is woensdagavond overvallen door een nog onbekende man. In oktober vorig jaar werd de zaak ook al overvallen door mogelijk dezelfde dader. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Net voor sluitingstijd (omstreeks kwart voor zes) kwam de man de zaak binnen. Onder bedreiging van een mes zou hij geld hebben geëist. De winkelbediende heeft kans gezien om de overvaller af te schrikken, waarop hij de zaak zonder buit verliet. De winkelier is geschrokken, maar niet gewond geraakt.

De nog onbekende man heeft het volgende signalement: een kleine man, ongeveer 1.70 lang, normaal tot tenger postuur, vermoedelijk blanke huidskleur, de man droeg een bril (goudkleurig montuur) en een bivakmuts, hij had een blauw/witte plastic tas bij zich. De man heeft zich mogelijk voor de overval een bepaalde tijd opgehouden in de buurt van de sigarenzaak.

De politie is direct een onderzoek gestart. De technische recherche heeft sporenonderzoek verricht en er is een buurtonderzoek gehouden. Donderdagavond zal een passantenonderzoek plaatsvinden. De politie sluit niet uit dat het om dezelfde dader gaat als bij de vorige overval, die nog steeds voortvluchtig is. Personen die ten tijde van de overval iets verdachts hebben gezien of gehoord worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844. Kent u de dader, maar de dader u ook? Bel dan anoniem met M. 0800-7000.

Voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 352 4315

---