Ingezonden persbericht


Persberichten

Veel aandacht op vakbeurs Overheid & ICT voor 'Andere overheid? Nieuwe wegen!'

"Het moet anders", zeggen de informatiemanagers van de grote gemeenten. Ze constateren dat het tempo van digitalisering van gemeentelijke diensten te laag ligt. De informatiemanagers, verenigd in de IMG 100.000+, pleiten voor centrale regie en directieve sturing. Deze ideeën hebben ze verwoord in het manifest 'Andere overheid? Nieuwe wegen!' Het thema komt uitgebreid aan bod op de vakbeurs Overheid & ICT, die van 25 tot en met 27 april in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.

Informatiemanagers, wethouders en leden van IMG 100.000+ gaan op de beurs over dit onderwerp met elkaar uitvoerig in debat. Het is een van de vele activiteiten op Overheid & ICT. Jaar na jaar worden hier de allernieuwste trends op het snijvlak van overheid en ICT gepresenteerd. Dit jaar telt de beurs ruim 120 exposanten die het hele veld bestrijken. Voor iedereen die op overheidsniveau bezig is met ICT toepassingen een evenement dat niet gemist mag worden.

Best practices
Naast het brede expositieprogramma met klinkende namen, vinden bezoekers voorbeelden van best practice op het paviljoen E-Overheid. Ze zijn gegroepeerd rond de thema's E-loket, Werkprocessen en Dataopslag. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan de E-Overheid tours. Vorig jaar een groot succes. Adviseurs uit de E-overheid begeleiden groepen bezoekers langs exposanten met een hoge relevantie voor specifieke onderwerpen.

Het ICTU tekent dit jaar voor een uitgebreid seminarprogramma met als uitgangspunten: toegespitst, toegepast en van grote toegevoegde waarde. Dagelijks passeert een scala aan hot issues de revue. Variërend van Open Source software tot het bedrijvenloket. Van het Burger Service Nummer tot DigiD. Minister Pechtold zal op woensdag 26 april de WebWijzer Award uitreiken aan de overheidsorganisatie die digitaal voorop loopt. Inmiddels zijn 10 kandidaten hiervoor genomineerd.

De beurs ontving vorig jaar 6500 bezoekers, waarvan ruim veertig procent investeringsbeslissingen neemt. Nog eens veertig procent heeft in dit proces een adviserende rol. Meer dan de helft van het bezoek komt om zich te verdiepen in de nieuwste technische ontwikkelingen.