Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Hilversum, 9 maart 2006

Publieke Omroep start met BNN digitaal Jongerenkanaal: The Coolcast Project

Vanaf september 2006 start Publieke Omroep in samenwerking met BNN een digitaal kanaal voor en door jongeren. Onder de werknaam 'The CoolCast Project' (TCP) zendt BNN voortaan 24 uur per dag, 7 dagen per week herkenbare publieke programma's uit voor kijkers van 13-34 jaar. De zender is te ontvangen achter de decoder en op internet.

Ruurd Bierman, lid van de Raad van Bestuur Publieke Omroep, noemt de themakanalen een belangrijke opstap naar de digitale toekomst: 'ze bieden de mogelijkheid om meer voor doelgroepen als bijvoorbeeld jongeren te betekenen. Dit jaar start Publieke Omroep, weliswaar met een bescheiden budget, een aantal kanalen. TCP staat daarbij vooraan en vormt daarmee een mooie aanvulling op ons aanbod voor jongeren'.

BNN-voorzitter Laurens Drillich: 'Het is belangrijk dat wij als BNN en publieke omroep voorop lopen bij het ontwikkelen van digitale televisie en ervaring opdoen met nieuwe vormen van productie en distributie. Daarnaast past het in het mediagebruik van onze doelgroep -de jongeren- dat TCP er altijd is. Uit onderzoek van BNN is gebleken dat veel jongeren -en daaronder zelfs BNN leden- onze programma's wel kennen en waarderen, maar soms niet weten of begrijpen waar en wanneer ze worden uitgezonden. Het beste antwoord daarop is: TCP 24/7'.

Aan de invulling van de programmering wordt op dit moment druk gewerkt. Deze zal behalve nieuwe programma's ook bestaan uit herhalingen van BNN en andere publieke omroepen en aankoop. Daarnaast is TCP een experimenteeromgeving voor programma's die niet op een open kanaal terecht kunnen of horen; een leerschool voor talent voor én achter de schermen.

Meer informatie:
Ingrid Timmer, tel: 035-6555321, fax: 035-6555322, mail: ingrid.timmer@bnn.nl Jeroen Wassenberg, tel: 035-6773568, 06-51440555, mail: jeroen.wassenberg@omroep.nl

---- --