Politie Midden- en West Brabant

Ernstige aanrijding Rijksweg N65

TILBURG, 9 maart 2006

Drie gewonden bij aanrijding Rijksweg N65

TILBURG Bij een eenzijdige aanrijding zijn vanmorgen twee volwassenen en een kind, afkomstig uit Tilburg en Arnhem ernstig gewond geraakt.

De auto, die bestuurd werd door een 65 jarige man, reed rond 10.25 uur, over de linker rijstrook van de Rijksweg N65 in de richting van Tilburg. Ter hoogte van Berkel Enschot raakte de auto door onbekende oorzaak met de wielen in de linker gelegen berm. Omdat het voertuig geen grip meer had op het wegdek lukte het de bestuurder niet zijn auto te corrigeren waardoor de auto tot stilstand kwam tegen een boom. In de auto zaten buiten de bestuurder, zijn 33 jarige dochter en haar 3 jarig zoontje.

Door de aanrijding raakten alle inzittenden bekneld in het voertuig. De brandweer kwam eraan te pas om de slachtoffers uit hun benarde positie te bevrijden. Alle slachtoffers werden vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis te Tilburg.

Na onderzoek bleek de bestuurder een schedelbasisfractuur, nekwervelfractuur, meerdere gebroken ribben, een gebroken kaak en letsel aan de borstkast te hebben, zijn dochter een bekkenfractuur en verwondingen aan het hoofd en het 3 jarige kind een
schedelbasisfractuur. De toestand van de slachtoffers is op dit moment niet levensbedreigend.

Door de afwikkeling van de aanrijding werd zowel de rijstrook richting Tilburg als de rijstrook richting Den Bosch voor ruim een uur afgezet. Hierdoor ontstonden er files in beide richtingen.

Politiemedewerkers van de afdeling ongevallenanalyse hebben een uitgebreid onderzoek ingesteld. Verder werd er een getuigenverklaring opgenomen. Rond 12.00 uur werden beide rijstroken vrijgegeven.

Auteur: Desirée Brabers