Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos en IBM sluiten wereldwijde strategische overeenkomst voor het leveren van geïntegreerde oplossingen ter verbetering van klantprestaties

Bedrijven gaan samen geïntegreerde SOA-oplossingen ontwikkelen, vermarkten en verkopen

NIEUWEGEIN, 9 maart 2006 - Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN) en IBM (NSYE: IBM) maken bekend dat ze hun samenwerking verder uitbreiden om klanten te helpen hun bedrijfsprocessen door de hele organisatie heen te integeren en beter inzicht te krijgen in de prestaties. De nieuwe Strategic Alliance-overeenkomst houdt de gezamenlijke ontwikkeling, marketing en verkoop in van SOA (Service Oriented Architecture)-gebaseerde oplossingen die klanten in staat stellen optimale analyses te maken met behulp van branchespecifieke best practices.

Onderdeel van de samenwerking is dat IBM meer advies gaat bieden ter ondersteuning van de - in de overeenkomst beschreven - activiteiten en oplossingen van Cognos. Cognos zal zijn Business Intelligence-producten verder verbeteren en optimaliseren voor hardware, software en services van IBM. Cognos gaat ook IBM's WebSphere- en Information Management-technologieën leveren als onderdeel van de aanbevolen referentiearchitectuur voor Cognos 8 Special Edition. Dit is een complete BI-oplossing die functionaliteit biedt voor rapportage, analyse, scorecarding, dasboarding en event management.

Open standaarden door SOA
IDC voorspelt dat de markt voor SOA, inclusief software, services en hardware, tegen 2007 een omvang zal hebben van $ 21 miljard dollar. Zowel IBM als Cognos maken gebruik van en ondersteunen SOA volledig. Ze bieden hiermee op open standaarden gebaseerde bedrijfstoepassingen voor ieder aantal gebruikers en voor elke technologie. Deze stellen klanten in staat een van de belangrijkste uitdagingen van het implementeren van een SOA-infrastructuur het hoofd te bieden: het beheren, integreren en beschikbaar maken van hun bedrijfsinformatie.

De strategische samenwerking geeft aan hoe belangrijk IBM en Cognos het vinden om klanten oplossingen te bieden die gebaseerd zijn op open standaarden en die het mogelijk maken om meer te halen uit bestaande IT-systemen, de kosten te verlagen en flexibiliteit te bieden in de keuze van besturingssystemen, bijvoorbeeld Linux. De band tussen beide bedrijven wordt aangehaald op gebieden als software, hardware, services, marketing en gezamenlijke productontwikkeling.

"We hebben zeer goede resultaten behaald met Cognos en IBM", zegt Chris Framel, Applications Group Manager van de stad Albuquerque in New Mexico (VS). "Cognos biedt ons krachtige nieuwe hulpmiddelen die ons helpen om onze gemeentelijke afdelingen en inwoners te informeren over de publieke veiligheid en operationele aangelegenheden via ons extranet, dat 24x7 beschikbaar is. De open en gedistribueerde architectuur hiervan werkt perfect op onze bestaande technologie-infrastructuur van IBM. Daarmee kunnen we onze inwoners en medewerkers consistente en waardevolle informatie bieden die helpt onze stad soepel en efficiënt te laten draaien."

Gezamenlijke ontwikkeling en oplossingen
Cognos en IBM gaan verticale oplossingen ontwikkelen en vermarkten die klanten helpen de specifieke uitdagingen in hun bedrijfstak - bijvoorbeeld de verzekeringsbranche en de overheid - aan te gaan. IBM en Cognos zullen klanten in deze branches ondersteunen bij de inzet van SOA-gebaseerde oplossingen, zodat ze op een flexibele en eenvoudige manier informatie kunnen integreren uit andere toepassingen, op welke technologie die ook gebaseerd zijn.

IBM en Cognos gaan ook verder met het optimaliseren van oplossingen gebaseerd op IBM's complete aanbod van middleware (bijvoorbeeld WebSphere, Information Management, Lotus*, Tivoli* en Rational*), zijn hardware (zoals de eServer* xSeries*- en pSeries*-platformen die Linux-, AIX- of Windows-omgevingen ondersteunen en de platformen voor data-integratie eServer iSeries* en zSeries). Het resultaat is dat klanten op bedrijfsniveau profiteren van beveiliging, prestatie en schaalbaarheid tegen een betaalbare prijs.

"We zijn blij met de uitbreiding van onze strategische samenwerking met IBM. Deze maakt het mogelijk om onze gezamenlijke klanten nog meer innovatie te bieden", zegt Rob Ashe, President en Chief Executive Officer van Cognos. "We streven allebei naar het bieden van kostenefficiënte, geïntegreerde oplossingen voor grote ondernemingen. Met deze samenwerking zijn de activiteiten van onze organisaties nog beter op elkaar afgestemd en zijn we in een uitstekende positie om onze klanten te helpen op succesvolle wijze BI en Performance Management toe te passen.

"De uitbreiding van de samenwerking laat zien hoe belangrijk IBM het vindt om klanten innovatieve oplossingen te bieden waarmee ze de uitdagingen in hun branche kunnen aangaan. Door Cognos' toonaangevende applicaties te combineren met IBM's open technologie en service-expertise zijn organisaties in staat de efficiency te vergroten en hun investeringen sneller terug te verdienen", zegt Mark Hanny, Vice-President Strategic Alliances van IBM. "Onze gezamenlijke klanten zullen beter in staat zijn te beantwoorden aan de informatiebehoefte van klanten, businesspartners en medewerkers. Ze verbeteren hun besluitvorming, verkopen meer en vergroten de loyaliteit van hun klanten."


* (Geregistreerde) handelsmerken van International Business Machines Corporation

Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in Business Intelligence en Corporate Performance Management, levert software en diensten die bedrijven helpen hun prestaties te verbeteren, te volgen en te begrijpen.

Cognos biedt concurrentievoordeel op een heel nieuw niveau, met Corporate Performance Management (CPM) op basis van een strategische en bedrijfsbrede toepassing van BI. Onze geïntegreerde CPM-oplossing stelt klanten in staat de prestaties te verbeteren met planning, de prestaties te volgen met scorecarding en de prestaties te begrijpen met Business Intelligence.

Cognos, opgericht in 1969, bedient meer dan 23.000 klanten in meer dan 135 landen. Cognos' oplossingen en diensten voor bedrijfsbrede Business Intelligence en Performance Management zijn ook verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld. Voor meer informatie: www.cognos.nl.

Over IBM
IBM is 's werelds grootste informatietechnologiebedrijf en helpt organisaties al 80 jaar op toonaangevende wijze te innoveren. Samen met zijn Business Partners biedt IBM een brede reeks van services, oplossingen en technologieën die grote en kleine klanten in staat stellen optimaal te profiteren van het nieuwe tijdperk van On Demand Business. Voor meer informatie: www.ibm.com.



Ingezonden persbericht