Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 9 maart 2006

Mannen betalen openstaande boetes

TILBURG Gistermiddag rond de klok van halfvier heeft een motoragent van een 29-jarige Tilburger 193,13 euro ontvangen. Tijdens een routinecontrole op de Kloosterstraat bleek dat de man nog drie vonnissen voor in totaal 193,13 euro had open staan. Die betaalde hij en zijn signaleringen werden ingetrokken.

TILBURG Aan de Broekhovenseweg in Tilburg troffen agenten gistermiddag rond de klok van kwart over vier een 22-jarige man uit Den Haag. Bij controle bleek de man met vier vonnissen met een totale waarde van 299,25 euro gesignaleerd te staan. Hij betaalde de openstaande boetes en zijn signalering werd vervallen verklaard.

Fietser raakt gewond bij aanrijding met vrachtwagen

TILBURG Gistermiddag omstreeks tien voor halfvijf raakte op de kruising van de Zevenheuvelenweg en de Henri Blomjousstraat in Tilburg een 39-jarige fietser uit Tilburg gewond aan het hoofd, toen hij op deze kruising werd aangereden door een vrachtauto, die werd bestuurd door een 27-jarige man uit Goirle. De vrachtwagenchauffeur zag bij het linksaf slaan de fietser over het hoofd, probeerde nog wel te remmen maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Met een hoofdwond werd de fietser naar het TweeStedenziekenhuis gebracht.

Politie vindt hennepkwekerij en drogerij

TILBURG In een woning aan de Van Limburg Stirumlaan in Tilburg hebben agenten gisteravond rond de klok van kwart voor acht een 44-jarige man en een 20-jareige vrouw uit Tilburg aangehouden. In de woning van de beide verdachten vond de politie hennepplanten en toppen die lagen te drogen. Na overleg met de officier van Justitie zijn alle aangetroffen planten en andere hulpmiddelen die bij hennepkwekerijen worden gebruikt in beslag genomen en vernietigd. De politie trof ongeveer 100 planten en een zak gedroogde toppen aan. De politie maakt proces-verbaal op.

Overval op autohandelaar mislukt

TILBURG Een overval op een 59-jarige autohandelaar in Tilburg in het gebied van team Wilhelminapark is gisteravond mislukt. Tussen halfacht en acht uur had de autohandelaar een afspraak met een man die belangstelling had voor een auto die de handelaar te koop had. De aspirant koper meldde zich bij de zaak van de Tilburger en als deze nog maar net binnen in het bedrif is verschijnt er een tweede man die een bivakmuts draagt ten tonele. De autohandelaar bedenkt zich geen moment, vermoedt dat beide mannen bij elkaar horen en geeft de aspirant koper een klap waarop beide mannen het bedrijf uitvluchtten. Het bleef bij een poging. De politie heeft gisteravond van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in. Personeel van de Technische Recherche van de politie Midden en West Brabant heeft gisteravond een uitgebreid sporenonderzoek op de plaats delict verricht.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

TILBURG De politie heeft vanmorgen vroeg een uitgebreide aangifte opgenomen van een bedrijf aan de Mendelssohnstraat in Tilburg. In dit bedrijf is tussen gisteravond zes uur en vanmorgen kwart over zes ingebroken. De inbrekers zijn het pand binnen gekomen door aan de achterzijde een ruit te vernielen. Uit de kantoorruimten van het bedrijf zijn een computer en twee flatscreens weggehaald.

29 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG Na klachten van bewoners van de Ringbaan Oost, de St. Josephstraat en de Oisterwijksebaan hebben agenten vanmorgen op deze kruising een verkeerscontrole gehouden, waarbij speciaal gelet werd op het negeren van een rood verkeerslicht. Er werden bij deze controle 14 bekeuringen uitgeschreven voor weggebruikers die door rood reden.

TILBURG Er werd vanmorgen door agenten van team Tilburg West ook een rood licht controle gehouden op de kruising van de Burgemeester baron van Voorst tot Voorstweg en de Langendijk. In totaal schreef de politie 15 bonnen uit voor het rijden door een rood licht, voornamelijk aan scholieren.

Auteur: Carel Bouman