Gemeente Wageningen

Overzicht in gemeentelijk uitvoeringsprogramma verkeer; verbetering Wageningse hoofdstructuur

Naast de herinrichting van de Rooseveltweg worden in 2006 en 2007 een aantal werkzaamheden uitgevoerd aan de hoofdstructuur van Wageningen. In het Gemeentelijke Uitvoeringsprogramma Verkeer en Vervoer 2006 en 2007 zijn al deze werkzaamheden samengebracht. Het college van burgemeester en wethouders van Wageningen heeft op 7 maart jl. dit uitvoeringsprogramma vastgesteld.

In 2006 worden een aantal werkzaamheden verricht voor de realisatie van de Valleilijn. De hoogwaardige openbaar vervoerverbinding tussen Amersfoort en Wageningen, via station Ede/Wageningen. Daarnaast worden de openbaar vervoer en fietsvoorzieningen aan de Hoevestein en Hollandseweg verbeterd. Direct daarop aansluitend wordt in 2007 gestart met de herinrichting van de Lawickse Allee en Stadsbrink.

Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk voor een verbetering van de bereikbaarheid per auto, fiets en openbaar vervoer van Wageningen. Werkzaamheden brengen echter ook overlast met zich mee. Getracht wordt deze overlast zoveel mogelijk te beperken door de werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen en de bewoners, werknemers en bezoekers van Wageningen zo tijdig mogelijk daarover goed te informeren.