UOP en Albemarle vormen alliantie

Albemarle

UOP en Albemarle vormen een alliantie

DES PLAINES (Illinois)/RICHMOND (Virginia), 9 maart 2006 - UOP LLC, een onderneming van de Honeywell groep (NYSE: HON), en de Albemarle Corporation (NYSE: ALB) hebben vandaag aangekondigd dat ze een contract hebben gesloten voor een alliantie op het gebied van hydroprocessing waarmee raffinaderijen hun voordeel kunnen doen bij het produceren van schone brandstoffen.

Deze alliantie, waarin ook de joint venture Nippon Ketjen van Albemarle zal participeren, gaat een breed scala aan technologieën op het gebied van hydroprocessing, katalysatoren en dienstverlening bieden en daarmee raffinaderijen van dienst zijn, zodat zij aan de verwachte steeds groter wordende vraag naar raffinageproducten en brandstoffen met een extreem laag zwavelgehalte kunnen voldoen. Hydroprocessing-technologieën en katalysatoren worden in praktisch alle olieraffinaderijen wereldwijd toegepast en zijn essentieel voor de productie van schone brandstoffen.

De alliantie bouwt op de aanvullende sterke punten van UOP, toonaangevend leverancier van hydroprocessing-techniek en katalysatoren, en Albemarle, een van de grotere leveranciers van hydrotreating katalysatoren en technologieën gebruikt in de raffinage. De alliantie gaat meer specifiek zijn klanten voorzien van een omvangrijk programma van processen en katalysatoren voor middle distillate hydrotreating, hydrotreating van vgo, mild-hydrokraken, hydrokraken en fixed-bed residue hydrotreating.

'We zijn bijzonder blij met deze strategische alliantie met UOP,' aldus Mark Rohr, bestuursvoorzitter en CEO van Albemarle. 'Onze beide organisaties werken al heel lang samen, en daar hebben onze klanten op het gebied van hydroprocessing en stakeholders al heel veel van kunnen profiteren."

"De toekomst van de raffinaderijbranche zal gekenmerkt worden door een substantiële toename van capaciteiten voor ruwe olie en hydroprocessing, zodat aan de toenemende vraag naar schone brandstoffen voldaan kan worden," voegt bestuursvoorzitter en CEO van UOP, Carlos A. Cabrera, daar nog aan toe. "De omvangrijke reeks belangrijke hydroprocessing
-technologieën en katalysatoren van de alliantie gaan bij het voldoen aan deze eisen een sleutelrol spelen."

UOP LLC heeft zijn hoofdzetel in Des Plaines, Illinois (VS) en is een van de belangrijkste internationale leveranciers en licentiegevers van procestechnologieën, katalysatoren, adsorptie- en procesinstallaties en consultatie voor de olieraffinaderij-, de petrochemische en de gasverwerkende industrie. UOP is een 100 % dochteronderneming van Honeywell Specialty Materials, een SBG van Honeywell. Zie voor meer informatie www.uop.com.

UOP/Albemarle Alliance

Honeywell International is met een omzet van 28 miljard dollar toonaangevend in gespreide technologieën en productieprocessen en levert aan zijn afnemers wereldwijd producten en diensten voor de lucht- en ruimtevaart, regeltechnieken voor gebouwen, huizen en bedrijven, producten voor de automobielindustrie, turbocompressoren en speciale materialen. Honeywell, dat zijn thuisbasis heeft in Morris Township, New Jersey, is genoteerd aan de beurzen van New York, Londen, Chicago en aan de Pacific Stock Exchange. Het is een van de 30 ondernemingen waarvan de aandelen bepalend zijn voor de Dow Jones Industrial Average en is ook te vinden in de index van de 500 hoogst genoteerde ondernemingen bij Standard & Poor's. Zie voor extra informatie www.honeywell.com .

Albemarle Corporation, met hoofdkantoor in Richmond, Virginia, is wereldwijd toonaangevend als ontwikkelaar, fabrikant en verkoper van speciale chemicaliën voor consumentenelektronica, verwerking van petroleum en petrochemische industrie, transport- en industrieproducten, geneesmiddelen, landbouwproducten en bouw- en verpakkingsmateriaal. De onderneming is in drie segmenten actief: Polymer Additives, Catalysts en Fine Chemicals, en bedient afnemers in bijna 100 landen. Meer over Albemarle vindt u op www.albemarle.com.

---