Ingezonden persbericht


Persbericht

Informatica en bull sluiten samenwerkingsovereenkomst

~ technologische en commerciële overeenkomst biedt infrastructuur-oplossingen ~

Nieuwegein, 9 maart 2006 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), toonaangevend aanbieder van data-integratiesoftware en Bull, een Europees IT-bedrijf, hebben een reseller-, support- en integratie-overeenkomst getekend voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Verder is er een technologische overeenkomst gesloten die inhoudt dat Informatica's PowerCenter en PowerExchange Itanium® 2-oplossingen worden opgenomen in Bull's NovaScale server-familie.

De kracht van Bull's NovaScale en Escala servers in combinatie met de functionaliteit van PowerCenter en PowerExchange breiden de mogelijkheden voor organisaties uit met:
- datawarehousepopulatie

- data-integratie

- datamigratie

- datasynchronisatie (of datamanagement)

Bull heeft al meerdere business intelligence-projecten uitgevoerd waarin Informatica's producten werden opgenomen. Met de nieuwe overeenkomst kan Bull voortaan een beroep doen op ervaren consultants die data-integratie- en implementatiediensten leveren met betrekking tot Informatica-oplossingen.

Bull gaat Informatica's PowerCenter en PowerExchange integreren in zijn NovaScale en Escala servers. Dit weerspiegelt de steeds sterker wordende vraag naar onafhankelijke softwareleveranciers in dit type architectuur. Daarnaast toont het de synergie tussen leden van de Itanium Solution Alliance, waartoe Informatica en Bull beiden behoren.

Bull en Informatica bieden wereldwijde oplossing
Bull zal on-going, continue supportdiensten bieden voor Informatica-oplossingen, een essentieel element in het succesvol beheren van complexe IT-infrastructuren. Bull kan hierdoor alle benodigde infrastructuur-elementen leveren en integratie- en optimalisatie-diensten aanbieden. Daarnaast kan Bull wereldwijde ondersteuning verschaffen: gebruikers krijgen toegang tot één enkel contactpunt voor alle support-vragen op het gebied van infrastructuur en gerelateerde software.

"We zijn zeer verheugd dat we deze partnerovereenkomst met Informatica hebben gesloten. Dit is een versterking en uitbreiding van ons applicatieportfolio op het gebied van data-integratie. Het managen van datastromen is een essentieel onderdeel in de complexe, heterogene infrastructuurprojecten waarin Bull specifieke expertise biedt", aldus Stéphane Delivré, business operations director bij Bull Groep.

"Ook wij zijn zeer blij met deze samenwerking. Bull is een grote speler in de Europese IT-sector met een uitgebreide regionale aanwezigheid en erkende expertise in de (semi-) overheidssector. Bull is dan ook in een goede positie om onze klanten te ondersteunen bij het implementeren van projecten in complexe omgevingen", voegde Erik ten Bruggencate, country manager voor Informatica in Nederland er aan toe.

(365 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Bull
Bull levert open, flexibele en veilige informatiesystemen. De organisatie helpt klanten in de overheidssector en in het bedrijfsleven hun informatiesystemen te transformeren door kennis en expertise op drie gebieden:
- Door gebruik te maken van zijn mainframe-ervaring ontwerpt en produceert Bull robuuste, innovatieve en open servers, gebaseerd op standaard-technologieën;
- Op basis van samenwerkingsverbanden met toonaangevende softwareleveranciers en zijn betrokkenheid met Open Source, ontwikkelt en implementeert Bull flexibele en interoperabele applicatie-infrastructuren;
- Door het samenvoegen van expertise op het vlak van end-to-end security, beveiligt Bull data en exchanges die kritiek zijn in het bewaken van de business integriteit van de klanten. Bull is sterk vertegenwoordigd in de overheidssector, gezondheidszorg, financiële diensverlening, telecommunicatie en de industriële sector. Het distributienetwerk en zijn business partners beslaan meer dan 100 landen wereldwijd. Meer informatie kunt u vinden op: www.bull.nl

Over Informatica
Informatica Corporation is een marktleider op het gebied van software voor enterprise data-integratie. Dankzij Informatica's producten zijn bedrijven in staat om bedrijfsdata toegankelijk te maken en deze te integreren, consolideren en migreren tussen alle verschillende systemen en processen. Op deze manier wordt de complexiteit verminderd, consistentie verzekerd en de business voorzien van waardevolle informatie. Meer dan 2.400 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica voor al hun behoeftes op het gebied van enterprise data integratie. Meer informatie kunt u vinden op: www.informatica.com/nl

###

Note: Informatica and PowerCenter are trademarks of Informatica Corporation in the United States and in jurisdictions throughout the world. All other company and product names may be trade names or trademarks of their respective owners.

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040 235 46 00
E-mail:cathelijnev@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com