Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 9 maart 2006

Man overvalt ABN/AMRO-bank in Breda

BREDA: Een onbekende man heeft donderdag een overval gepleegd op de ABN/AMRO-bank aan de Oude Vest. Rond 11.45 uur drong de overvaller via de hoofdingang de bank binnen en bedreigde het personeel. Uiteindelijk verliet de man met een geldbedrag (hoogte ervan wordt niet gemeld) de bank weer zoals hij binnenkwam en vluchtte lopend in de richting van de Houtmarktpassage. Hij werd nog even achterna gezeten door een personeelslid, maar dat verloor de overvaller uit het oog. Diverse agenten hebben de omgeving van de Houtmarkt afgezocht, maar de man helaas niet gevonden. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. Ten tijde van de overval waren er naar schatting 10 tot 15 medewerkers en circa 8 klanten in de bank aanwezig. Niemand raakte gewond.

Politie houdt 2^e verdachte aan in onderzoek gedwongen webcamsex

BREDA: De recherche van het district Breda heeft vorige week een 34-jarige inwoner van Nieuwegein aangehouden. De man wordt verdacht via het chatprogramma MSN minderjarige kinderen gedwongen te hebben tot het plegen van seksuele handelingen voor de webcam. De ontvangen beelden werden vervolgens door de man opgeslagen op zijn computer. De politie kwam de man op het spoor na een eerdere aanhouding op 19 december jl. van een 27-jarige Hagenaar en het vervolg onderzoek dat door de recherche werd ingesteld. De politie heeft meerdere computers van de verdachte in beslag genomen voor onderzoek. De man uit Nieuwegein is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en is in bewaring gesteld.

De zaak kwam begin september aan het rollen toen de ouders van een 14-jarig meisje uit Breda misbruik van hun dochter via MSN melden. Uit onderzoek door de politie bleek dat een eveneens 14-jarige Bredase jongen ook het slachtoffer van de Hagenaar was geworden.

De districtsrecherche in Breda heeft tot op heden 14 aangiften opgenomen van kinderen in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar uit diverse steden in Nederland, zoals Rotterdam, Enschede, Zwolle, Den Haag, Heerlen en Breda. Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie werkt op dit moment met vijf rechercheurs aan de zaak.

Politie houdt Franse drugstoeristen aan met hennep

BREDA: Woensdagavond heeft de politie van team Zundert twee inwoners van het Franse Calais aangehouden. De mannen, 26 en 32 jaar, reden rond 20:45 uur in hun auto over Hazeldonk-west. Het tweetal werd tot stoppen gedwongen toen zij niet reageerde op een teken van de politie om hun auto aan de kant te zetten. De bijrijder zag nog wel kans om een tas uit de auto te gooien. De tas was gevuld met ruim 800 gram hennep en enkele duizenden gripzakjes. De Fransen zijn voor verhoor ingesloten en in de loop van donderdagmorgen heengezonden.

Politie controleert 45 bromfietsen bij verkeerscontrole

BREDA: Woensdag heeft de politie aan de Westbroek, Schapenpad en Mijkenbroek een bromfiets controle gehouden. Zes agenten controleerden 45 bromfietsen op de technische staat. Elf bromfietsers hadden hun spulletjes niet in orde en kregen een bekeuring voor: overschrijding vermogen (4), defecte uitlaat (1), niet kunnen tonen
bromfietscertificaat/verzekering (3), ondeugdelijke rem (1), negeren rood licht (2).

Politie houdt verdachten inbraak aan

ZEVENBERGEN: De politie heeft donderdagmorgen twee inwoners van Zevenbergen aangehouden. Het tweetal, 28 en 31 jaar oud, wordt verdacht van diefstal of heling van computers uit een school. In de nacht van woensdag op donderdag werd in een schoolgebouw aan de Neerhofstraat ingebroken. De 31-jarige man werd rond 05:45 uur, enkele uren na de inbraak, door agenten in zijn auto aangetroffen aan de Kasteelweg. In de auto van de man lagen enkele computers, die vermoedelijk zijn buitgemaakt gemaakt bij de inbraak. Uit een ingesteld onderzoek bleek dat vermoedelijk ook de 28-jarige man bij de inbraak betrokken was geweest. De politie stelt een onderzoek in naar het aandeel van beide Zevenbergenaren.

Politie houdt beschonken bestuurder aan

BREDA: Een 35-jarige inwoner van Leiden is in de nacht van woensdag op donderdag door de politie betrapt met drank op achter het stuur van zijn auto. De Leidenaar liep rond 03:10 uur aan de Westerparklaan tegen de lamp. Op het bureau blies hij een waarde van 730 ug/l. Met een dagvaarding, een rijverbod van 8 uur en zonder rijbewijs is hij na verhoor heengezonden. Het document wordt opgestuurd naar het openbaar ministerie.

Man slachtoffer van beroving

BREDA: Woensdagavond is een 46-jarige inwoner van Bavel slachtoffer geworden van een beroving. De man fietste rond 19:30 uur over de Bavelsebaan/Nieuwe Wolfslaarlaan toen een lichtekleurige auto hem voorbij reed en verderop stopte. Toen de fietser de auto naderde ging het portier aan de kant van de bijrijder open en stapte een gemaskerde man uit de auto. Hij had een mes in zijn handen en eiste geld van de man uit Bavel. Met de portemonnee van het slachtoffer stapte hij terug in de auto en ging er vandoor in de richting van de Thoornseweg.

Kliko gebruikt als trap bij woninginbraak

ZEVENBERGEN: Woensdagavond is ingebroken in een woning aan De Lint. De dader kwam binnen na het forceren van een raam op de 1^e verdieping van het pand. Om daar bij te komen werd een kliko, die in de achtertuin stond gebruikt als opstapje. De gehele woning werd doorzocht. De inbraak vond plaats tussen 17:25 en 22:00 uur. Uit de woning zijn diverse goederen, waaronder een fotocamera, geld en een geluidsinstallatie gestolen. Van de oprit werd de auto van de bewoner, een Toyota Yaris, gestolen.

Politie controleert hondenbezitters op uitlaatgedrag

BREDA: De politie heeft woensdag en donderdag aan de Moeraszegge, rond t Blok en de Asterdkraag gecontroleerd op hondenoverlast. Aanleiding voor de controle zijn binnengekomen klachten van bewoners die bij de politie zijn binnengekomen. Een hondenbezitter ging op de bon toen hij zijn hond los uitliet, vier Bredanaren verdwenen in het boekje van een agent omdat de hond zijn behoefte deed op een plaats waar dat verboden is.

Auteur: Henk Snepvangers