Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten donderdag 9 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 09-03-2006

Met onder meer: Jongens gepakt na afpersing, kluis gestolen en schedel in tuin.

Schedel in tuin

Purmerend, woensdag 8 maart 2006, 19:00 uur.

De politie heeft een tuin aan de Dr. Albert Scheitzerlaan onderzocht waar de bewoner bij graafwerkzaamheden een schedel aantrof. De bewoner verklaarde dat hij de schedel aantrof tussen en onder de wortels van een Hederastruik (klimop) die al tientallen jaren geleden daar was geplant. De afdeling forensisch onderzoek heeft in de tuin gezocht maar verder geen menselijke botten aangetroffen. De schedel wordt in een forensisch laboratorium onderzocht.

Inbraak woning

Purmerend, woensdag 8 maart 2006, 15:33 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Kaasvormstraat die werd gepleegd op woensdagmiddag tussen half één en half vier. Om binnen te komen werd aan de achterzijde van de woning de schuifpui geforceerd waarna de hele woning werd doorzocht. Er werden kristallen beeldjes, een horloge en een aansteker gestolen. De afdeling forensische opsporing doet onderzoek naar de sporen.

Drankrijder

Purmerend, woensdag 8 maart 2006, 15:59 uur.

De politie heeft een 33-jarige automobilist uit Purmererend aangehouden omdat hij op de Gorslaan een personenwagen bestuurde terwijl hij had gedronken. Bij een blaastest aan het politiebureau bleek dat de verdachte ruim drie en een half maal (1,78 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid op had. Het rijbewijs van de Purmerender werd ingevorderd, er wordt proces-verbaal opgemaakt en de man werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Jongens gepakt na afpersing

Zaandijk, woensdag 8 maart 2006, 17:12 uur.

De politie heeft drie 14-jarige jongens uit Zaandijk gehoord als verdachten van afpersing, bedreiging en mishandeling. Een 15-jarige plaatsgenoot zou tijdens het lopen van een krantenwijk in de Igor Strawinskystraat door de jongens hinderlijk zijn gevolgd, geschopt en bedreigd. Omdat hij hen had verteld dat hij geen geld bij zich had moest hij onder bedreiging later geld gaan pinnen. Voor het zover was werd de politie ingelicht. Na enig zoeken werden de verdachten opgespoord en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werden de jongens ter beschikking gesteld aan de ouders.

Hennepgeur

Purmerend, woensdag 8 maart 2006, 17:51 uur.

Een 24-jarige Purmerender is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van rijden onder invloed van Cannabis. Een surveillerende motoragent reed achter een personenwagen en rook dat daar een hennepgeur uit kwam. De bestuurder werd meegenomen naar het bureau waar een bloedproef werd afgenomen. In het forensisch laboratorium wordt het bloedmonster getest op aanwezigheid van THC, de werkzame stof in de hennep. De verdachte werd na verhoor heengezonden met een rijverbod. Naast alcohol is ook de aanwezigheid in het lichaam van andere stoffen waarvan men weet of kan vermoeden dat het de rijvaardigheid kan beïnvloeden verboden als men een motorrijtuig bestuurt.

Agressieve winkeldief aangehouden

Wormerveer, woensdag 8 maart.

De politie heeft een 39-jarige man uit Wormerveer aangehouden als verdachte van een winkeldiefstal die werd gepleegd op 3 maart in een supermarkt op de Krommenieërweg. De man zou na agressief gedrag de bedrijfsleider een kopstoot hebben gegeven waardoor de man een deel van een tand kwijt raakte. Ook was op camerabeelden te zien dat de man vermoedelijk een pakje vlees in zijn zak stak. De man ging er vandoor maar kon na onderzoek door het wijkteam enkele dagen later alsnog worden aangehouden. De verdachte werd na verhoor met een winkelverbod heengezonden.

Na geweld aangehouden

Ilpendam, donderdag 9 maart 2006, 09:49 uur.

Een 39-jarige man uit Ilpendam is door de politie aangehouden als verdachte van mishandeling. Een 35-jarig man uit Alkmaar was met zijn auto op de Purmerdijk vast komen te zitten in de berm. Hierdoor kon de Ilpendammer met zijn auto op de smalle dijk niet passeren. Om onbekende reden werd de Alkmaarder vervolgens een bloedneus geslagen waarna de andere partij er vandoor ging. Aan de hand van het kenteken konden surveillerende agenten de verdachte later in Volendam aanhouden.

Snelheidscontrole

Zaandam en Assendelft, woensdag 8 maart 2006, 17:56 uur.

De politie heeft bij een snelheidscontrole met de radarauto woensdagmiddag 31 voertuigen op de foto gezet die zich niet hielden aan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De auto stond opgesteld op de Kepplerstraat in de richting van de H. Gerhardtstraat. De hoogst gemeten snelheid was 71 km per uur. In Assendelft werd op de Nauernascheweg gecontroleerd in de avonduren. Er werden dertien voertuigen op de foto gezet op een weggedeelte waar maximaal 80 km per uur is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 124 km per uur en de apparatuur stond opgesteld richting Zaandam.

Bromfietscontrole

Purmerend, woensdag 8 maart 2006, 19:22 uur.

Bij een bromfietscontrole in Purmerend werden in totaal 17 bromfietsen voor een nader onderzoek aan de kant gezet. Er werden 11 bekeuringen uitgeschreven voor een lekke uitlaat (1), te hoog vermogen (5), onleesbaar certificaat (1) niet de rijbaan gebruiken (3) en verzekeringsplaat niet goed zichtbaar aangebracht (1).

Inbraak school

Zaandam, donderdag 9 maart, 02:03 uur.

Na een inbraakalarm bij een school aan de Brikstraat troffen agenten een openstaand raam aan. Bij controle met de sleutelhouder bleek er uit een kantoortje een computerscherm verdwenen. Om het kantoor binnen te komen was een ruit met een stoel ingeslagen. Enkele achtergelaten stukken gereedschap werden in beslag genomen voor onderzoek.

Kluis gestolen

Zaandam, donderdag 9 maart 2006, 09:18 uur.

De politie onderzoekt een diefstal van een kluis bij een bedrijf aan de Symon Spiersweg. Vanaf de eerste verdieping werd een grote kluis via een nooduitgang aan de achterzijde van het pand naar beneden gegooid. De kluis is tot op heden spoorloos en is weggehaald tussen woensdagmiddag 6 uur en donderdagochtend 8 uur. De afdeling forensische opsporing doet sporenonderzoek in het bedrijf.

Verdachten beroving aangehouden

Zaandam, woensdag 8 maart 2006.

De politie heeft drie Zaandammers van 13, 14 en 15 jaar oud aangehouden als verdachten van diefstal met geweld. De jongens zouden een 15-jarige plaatsgenoot op 4 maart op de Twiskeweg hebben beroofd van zijn fiets en MP3-speler. Ook zou het slachtoffer hierbij zijn geschopt en geslagen waardoor hij meerdere blauwe plekken en kneuzingen opliep. De twee jongste verdachten werden na verhoor in vrijheid gesteld. De oudste werd in verzekering gesteld. Een 20-jarige man uit Koog aan de Zaan werd gehoord als verdachte van heling van de MP3-speler en mocht na verhoor naar huis.

Laatst gewijzigd 09-03-2006 15:52 | © Politie Zaanstreek-Waterland |