Gemeente Gouda


persbericht: vrijwilligerspenning voor de heer kruijsheer (9/3/2006)

Op donderdag 9 maart reikt wethouder Piet van der Sluijs aan de heer J. Kruijsheer de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit.

De heer Kruijsheer is al veertig jaar betrokken bij het wooncentrum voor ouderen de Zuidrandflat. Vanaf de jaren zestig is hij voortrekker geweest van de realisatie van een bejaardenhuis op humanistische grondslag. Dit heeft geresulteerd tot de oprichting van de stichting Zuidrandflat op 12 november 1971 en de bouw van het wooncentrum Zuidrandflat in 1973. Het wooncentrum is in september 1975 geopend en wordt sindsdien bewoond door de beoogde doelgroep: in hoge mate zelfstandige ouderen. In 1993 heeft de stichting de status van woningcorporatie verkregen.

De heer Kruijsheer is vanaf de oprichting in 1971 tot de verandering van stichting naar woningcorporatie in 1994 voorzitter van het stichtingsbestuur geweest. Sinds de statusverandering op 30 april 1994 van stichting naar woningcorporatie is de heer Kruijsheer voorzitter van de Raad van Commissarissen. De heer Kruijsheer is ondanks zijn hoge leeftijd nog steeds actief als vrijwilliger.

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.