Gemeente Lingewaard


Minder Europese inkomenssteun bij overtreden milieuwet

Op verzoek van minister Veerman van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselveiligheid verleent de gemeente Lingewaard vanaf 1 januari 2006 medewerking aan cross compliance controles. Het doel van deze controles is om met name overtredingen van bedrijven op het gebied van milieu, natuur, voedselveiligheid en dierenwelzijn te vertalen in een korting op de Europese inkomenssteun.

De gemeente gaat overtredingen van artikel 25 Lozingsbesluit Bodembescherming doorgeven aan de EU-desk van de Algemene Inspectiedienst (AID). Een voorbeeld van zo'n overtreding is naar de bodem uitlekkend vocht van opgeslagen vaste of vloeibare mest, inclusief de mestbassins. De cross compliance controles worden gehouden op akkerbouwbedrijven, rundvee- en schapenhouderijen, maar ook op gemengde bedrijven (bijvoorbeeld glastuinbouw en akkerbouw).

De coördinatie van de cross compliance controles is neergelegd bij de EU-desk van de Algemene Inspectiedienst AID, Postbus 164, 3454 ZK de Meern. Alle bedrijven die Europese inkomenssteun ontvangen, zijn via het subsidieloket van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit hiervan in kennis gesteld. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Ministerie van LNV, www.hetlnvloket.nl en het team milieu van de afdeling Bouwen, Wonen en Milieu.

Bericht geplaatst op 9 maart 2006