Gemeente Coevorden

Milieueffectrapport bestemmingsplan Europark voor goedkeuring naar gemeenteraad

Het college van burgemeester en wethouders heeft eind 2004 besloten een milieueffectrapport (mer) te laten uitvoeren over de bestemmingsplannen Heege-West 2 en Heege-West 3. In deze bestemmingsplannen is de bedrijvenbestemming van het Nederlandse deel van bedrijventerrein Europark geregeld. De uitkomsten van het milieueffectrapport zijn nu door het college vastgesteld en gaan nu ter goedkeuring naar de gemeenteraad. De uitkomsten van het milieueffectrapport leveren geen aspecten op die tot grote wijzigingen leiden in het nieuwe bestemmingsplan Europark, Heege-West.

In januari 2005 is de procedure gestart met de publicatie van de startnotitie voor de mer. Op basis van deze startnotitie heeft de commissie voor de milieueffectrapportage in maart 2005 zijn advies voor richtlijnen voor het milieueffectrapportage opgesteld. Deze richtlijnen zijn in mei 2005 vastgesteld door de gemeenteraad. Met inachtneming van deze richtlijnen is nu een milieueffectrapport opgesteld.

Gedurende 6 weken ter inzage

Nadat de gemeenteraad heeft ingestemd met het milieueffectrapport zal het rapport samen met het voorontwerp bestemmingsplan Europark, Heege-West gedurende 6 weken ter inzage worden gelegd. Gedurende deze termijn kan een ieder opmerkingen maken over het milieueffectrapport en zienswijzen indienen tegen het voorontwerp bestemmingsplan.

Het milieueffectrapport heeft betrekking op het Nederlandse deel van het Europark. In het rapport worden ook de effecten op Duits grondgebied beschreven. Op grond van het internationale Espoo-verdrag zal een samenvatting van het rapport ook in het Duits worden vertaald en ook door de Samtgemeinde Emlichheim worden gepubliceerd.