Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 9 maart

BERGEN OP ZOOM, 9 maart 2006

Woninginbraken

BERGEN OP ZOOM: Op woensdag 8 maart is er ingebroken in een woning aan de Fluwelenbroekstraat. De inbrekers forceerden een raam aan de voorzijde van een flatwoning en namen een geldbedrag weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoner van het pand en stelt een sporenonderzoek in.

HOOGERHEIDE: De politie heeft vandaag aangifte opgenomen van een inbraak die op dinsdag 7 maart is gepleegd aan de Dennelaan. De daders braken aan de achterzijde van het pand een raam open en namen een laptop mee. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

ROOSENDAAL: Op woensdag 8 maart is er ingebroken in een woning aan de Imkerberg. Onbekenden braken aan de achterzijde van het pand een raam open en namen een kluis weg. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Tweetal aangehouden voor diefstal

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagochtend 8 maart zag personeel van een winkel aan het Gouvermentsplein hoe een man en een vrouw een aantal rokken wilde wegnemen. Bij het verlaten van de winkel controleerde het personeel de tas van het tweetal en zag dat de tas geprepareerd was. Er zat kleding in met een waarde van meer dan 150,-. De twee gingen ervandoor. De 44-jarige vrouw afkomstig uit Polen, is door de politie aangehouden in de Sint Josephstraat. De politie hield de 31-jarige man uit Nijmegen aan op het Pastoor Joorenplein. De twee zijn verhoord en ingesloten. De politie nam aangifte van de gedupeerde.

Winkeldief betrapt

BERGEN OP ZOOM: Op woensdagmiddag zag een personeelslid van een winkel aan de Glacisstraat dat een jongeman artikelen wilde meenemen zonder af te rekenen. De jongen is hierop aangesproken. Hij had winkelwaar ter waarde van enkele euros in zijn bezit. De 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom is meegenomen naar het politiebureau en verhoord. Hierna is hij met een Halt-verwijzing in vrijheid gesteld.

Onbekenden stelen portemonnee

HUIJBERGEN: Op woensdagmiddag stond de bewoonster van een pand aan de Moerkantsebaan in haar woning toen er een vrouw haar woning binnen kwam. De vrouw vroeg de weg en een telefoonboek. De bewoonster hield de vrouw en zag dat nog drie mannen haar huis binnen waren gekomen. Na vertrek van het viertal ontdekte de bewoonster dat haar portemonnee was weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Bedrijfsinbraak

OUDENBOSCH: In de nacht van dinsdag 7 maart op woensdag 8 maart is er ingebroken in een bedrijf aan de Oudlandsedijk. De daders forceerden aan de voorzijde een deur en doorzochten het pand. Er is voor zover bekend niets weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Politie verdenkt jongeman van overval

OUDENBOSCH: De politie heeft in het onderzoek naar een overval in december 2005 op een benzinepomp aan de Molenstraat een jongeman aangehouden. Onderzoek heeft aanleiding gegeven de 17-jarige inwoner van Hoeven, die woensdag 7 maart is aangehouden, als verdachte aan te merken. Bij deze overval dwong een gewapende en gemaskerde man de caissière geld af te geven. De politie onderzoekt de zaak verder.

Inbraak in bedrijf

ROOSENDAAL: Op woensdagavond 8 maart is tussen 22.00 uur en 23.00 uur ingebroken in een bedrijf aan het Oostplein. Onbekenden vernielden een ruit aan de zijkant van het pand en namen onder andere een flatscreen en een kassa weg. De politie heeft aangifte van inbraak opgenomen.

Autodiefstal

ROOSENDAAL: In de nacht van woensdag 8 maart op donderdag 9 maart is er vanaf de Leemstraat een auto gestolen. Het gaat om een wit Mercedes bestelbus met blauw/witte belettering en kenteken 31-VZ-FD. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie houdt vierde verdachte aan in zaak autodiefstal

ROOSENDAAL: De politie hield donderdag 9 maart een vierde verdachte aan in verband met een autodiefstal. De diefstal werd gepleegd in de nacht van maandag 6 maart op dinsdag 7 maart aan de Melis Stokelaan. Surveillerende politiemensen zagen op woensdag 8 maart even na middernacht een auto staan op de Bergrand. Het bleek te gaan om een gestolen auto. De twee 20-jarige inzittenden en de 18-jarige inzittende, alledrie uit Roosendaal, zijn aangehouden, verhoord en ingesloten. Aan de hand van onderzoek kwam de politie bij een vierde verdachte. Het gaat om een 18-jarige man uit Roosendaal. Hij is buiten heterdaad aangehouden, verhoord en in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor vernieling ruit

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag 8 maart een 29-jarige man uit Roosendaal aan voor vernieling van een ruit op de Laan van België. Een getuige zag hoe een man op maandagavond 27 februari een ruit van een bedrijfspand vernielde. Aan de hand van de verklaring van de getuige kwam de politie bij de verdachte. De man is verhoord en in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Dokter Brabersstraat betrapte op woensdagmiddag een 41-jarige man uit Roosendaal op winkeldiefstal. De man was de kassa gepasseerd zonder een kledingstuk ter waarde van 13,95 af te rekenen. Het personeel zag dit en hield de man aan. De politie nam de man over en verhoorde hem. Hij is hierna met een boete van 130,- in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg