Gemeente Schiedam


Oproep voor leden voor de Programmaraad Kabeltelevisie en -radio Schiedam

Op 20 juni 2005 is door de gemeenteraad de verordening op de Programmaraad Kabeltelevisie en -radio vastgesteld. De Programmaraad Kabeltelevisie en -radio Schiedam heeft tot taak de aanbieder van het omroepnetwerk (ONS) te adviseren over de samenstelling van het basispakket dat aan abonnees in Schiedam wordt doorgegeven. De Programmaraad is ingesteld op grond van de Mediawet. In de Mediawet zijn de bevoegdheden van de Programmaraad vastgelegd en zijn richtlijnen gegeven voor de samenstelling. De Programmaraad dient daarbij uit te gaan van een pluriforme samenstelling van het pakket, rekening houdend met maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke behoeften in de maatschappij. De adviezen van de Programmaraad zijn dwingend. Slechts om zwaarwegende redenen kan de aanbieder van het omroepnetwerk afwijken van het advies.

De gemeenteraad van Schiedam benoemt de leden van de Programmaraad.

Het college van B & W heeft inmiddels een beoogd voorzitter van de Programmaraad benoemd en nodigt, ter uitvoering van bovengenoemd raadsbesluit, kandidaten uit te reageren om als lid zitting te nemen in de Programmaraad.

De gemeente Schiedam zoekt ten behoeve van de Programmaraad 6 leden. Kandidaten moeten in Schiedam wonen, kabelabonnee zijn van de ONS en tenminste 16 jaar oud zijn.

Omdat er wordt gestreefd naar een goede afspiegeling van de Schiedamse bevolking worden met name ook vrouwen, migranten, jongeren en ouderen uitgenodigd te reageren.

Mensen die een zakelijk belang hebben bij het onderwerp zijn uitgesloten van het lidmaatschap. Ook leden van de gemeenteraad en werknemers van de aanbieder van het omroepnetwerk (ONS) mogen geen lid worden van de Programmaraad.

De kandidaten moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:
* een goed beeld hebben van het programma-aanbod op radio en televisie;

* in staat zijn tot het leveren van een bijdrage aan een evenwichtig advies;

* belangstelling hebben voor de culturele achtergrond van alle Schiedammers;

* oog hebben voor het algemeen belang van de abonnees bij het kabelaanbod;

* bereid zijn de ontwikkelingen in de mediasector en de ICT-sector te volgen.

Bestuurlijke ervaring en juridische en/of technische kennis van de mediasector vormen een extra aanbeveling.

Het lidmaatschap van de Programmaraad vraagt na installatie van de Programmaraad gemiddeld enkele uren per maand. Voor het bijwonen van de vergaderingen is een vergoedingsregeling beschikbaar.

De tekst van de Verordening Programmaraad Kabeltelevisie en radio Schiedam is verkrijgbaar in de Stadswinkel, Stadserf 1. Achtergrondinformatie is te vinden op http://www.kabelraden.nl/.

Belangstellenden voor deze functie dienen uiterlijk 17 maart 2006 een brief + curriculum vitae te zenden aan het college van burgemeester en wethouders gemeente Schiedam, Postbus 1501, 3100 EA te Schiedam.