Dienstenbond CNV

VBA, Zegt u het maar!
09-03-2006

Via de publicatieborden en de informatie van de vakbonden bent u op de hoogte gebracht van de stand van zaken met betrekking op de CAO. De VBA interpreteert afspraken op een eigen manier. Regelingen worden niet juist uitgevoerd (WAO-hiaat) of worden steeds maar weer gerekt (pensioen en toeslag continudiensten). Bovendien vindt de directie de vakbonden maar lastig; kritische en moeilijke vragen worden maar helemaal niet meer beantwoord (ziektekostenverzekering) en de VBA verschuilt zich achter overheidsbeleid in plaats van verantwoordelijkheid te nemen. Of de VBA heeft andere prioriteiten en heeft het te druk om zich met zaken die werknemers aangaan te bemoeien (aldus hoofd HRM inzake ORBA-indeling en keurmeesters).

TIJD OM ACTIE TE ONDERNEMEN!
Met de bijgaande korte enquête willen we úw mening inventariseren. We willen gevoel krijgen bij wat er bij u leeft en bij uw collega, daarom ontvangt u meerdere exemplaren. Vervolgens zullen we op ledenvergaderingen tekst en uitleg geven over de stand van zaken en de uitkomsten van de enquête.

Wat vindt u van de sfeer bij de VBA? Hoe komt dat? Hoe zijn de onderlinge verhoudingen? Is werken bij de VBA nog wel leuk? Wat vindt u van de opstelling van de VBA? Hoe kan dat anders? Hoe gaan we om met gemaakte afspraken? Dit soort vragen willen we met u bespreken. Daaruit zullen we met u een plan de campagne opstellen hoe wij de VBA duidelijk kunnen maken dat het ons en u deze keer menens is!

Op 30 maart s ochtends en 3 april s avonds zullen er openbare ledenvergaderingen gehouden worden. Niet-leden zijn welkom om mee te praten en te denken. Ter zijner tijd wordt u geïnformeerd over de tijd en locatie. Daar zullen we met u vaststellen welke actie er nodig is om de VBA te overtuigen.

Aan u doen wij het verzoek deze kleine enquête in te vullen en zonder postzegel terug te sturen naar het antwoordnummer dat op het enquêteformulier staat. Ook vragen wij de extra enquêtes te geven aan collegas die (nog) niet lid zijn van FNV Bondgenoten/CNV Dienstenbond. Ook zij worden verzocht de ingevulde enquêtes zonder postzegel naar het antwoordnummer te sturen. U kunt de enquête ook inleveren bij een van onze kaderleden.

Graag ontvangen wij uw reactie vóór woensdag 22 maart 2006

Voor vragen en/of opmerkingen, kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon: 023 5651052 of e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl