Politie Zuid-Holland-Zuid

9/3 Ablasserwaard en Vijfheerenlanden

, 09-03-2006

AANHOUDING VOOR HENNEPKWEKERIJ IN WONING
PAPENDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 8 maart een 45-jarige man uit Papendrecht aangehouden op het politiebureau aan de Poldermolen in Papendrecht. De man meldde zich daar vrijwillig. Hij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet. Op 1 maart j.l. werd in een woning aan de Meindert Hobbemastraat een hennepkwekerij ontdekt.
Op de bovenverdieping in twee slaapkamers en op de zolder werden in totaal bijna 400 wietplantjes aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. De apparatuur en de plantjes werden in beslag genomen, afgevoerd en vernietigd. De bewoner was toen niet thuis. Hij heeft op woensdagmorgen een bekennende verklaring afgelegd over het onderhouden van de hennepkwekerij in de woning. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BOOS
SLIEDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 8 maart een 37-jarige man uit Sliedrecht aangehouden op de Rivierdijk. Surveillerende agenten zagen dat de man zijn gordel niet droeg in de auto. De bestuurder werd staande gehouden en werd naar zijn rijbewijs/id-bewijs gevraagd. Hij had geen van tweeën bij zich. Vervolgens uitte de bestuurder dat hij het niet eens was met de aangezegde bekeuring. Hij zou zijn gordel wel hebben gedragen. Hij beledigde daarop de agent. Vervolgens zette hij de bedrijfsauto in de versnelling en trok op. De agent greep in en er ontstond een worsteling met de 37-jarige man. Een andere agent schoot te hulp. De bestuurder moest in het gezicht worden gepepperd om hem onder controle te krijgen. Daarna bleef hij zich nog verzetten. De man werd met gepast naar het politiebureau gebracht. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden. Een boete van 220 euro wilde hij niet betalen dus zal hij zich verantwoorden voor de rechter.

ONGEVAL
GORINCHEM - Donderdag 9 maart is een man (identiteit nog niet bekend) overleden nadat hij vermoedelijk onwel was geworden en een aanrijding had gehad op de A27. De man reed op de snelweg A15 richting A27 toen hij vermoedelijk onwel werd en de macht over het stuur verloor. Hierbij ramde hij de vangrail. Ondanks snelle inzet en reanimatie door medewerkers van de hulpdiensten, overleed de man ter plekke. De snelweg is ter hoogte van het ongeval enige tijd afgesloten geweest.

TEVEEL GEDRONKEN
OUD-ALBLAS Een 55-jarige vrouw uit Giethoorn is in de nacht van woensdag 8 maart op donderdag 9 maart aangehouden op de N214 in Oud-Alblas. Het rijgedrag van de vrouw viel politieagenten op. De motor van het voertuig sloeg af en vervolgens had de vrouw moeite met het starten van de auto. Daarop werd ze staande gehouden. De vrouw werkte mee aan een blaastest waaruit bleek dat zij teveel had gedronken; 820 ugl. Haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 12 uur.