Gemeente Papendrecht

PvdA-informateur Bert Blase: maximale openheid en interactie tijdens proces van coalitievorming

PvdA-voorman en informateur Bert Blase heeft tijdens de openbare bespreking over de verkiezingsuitslag (donderdag 9 maart), uitgesproken dat in de coalitievorming maximale openheid en interactie wordt betracht. Blase, die van alle fracties het vertrouwen kreeg om op te treden als informateur, zal van iedere stap in de besprekingen direct verslag doen in een formatiedagboek. Dit dagboek wordt gepubliceerd op de gemeentesite (www.papendrecht.nl).

Blase verwacht het eerste bericht maandag 13 maart te plaatsen. Het dagboek krijgt een interactieve functie: via een speciaal e-mailadres (coalitiebesprekingen@papendrecht.nl) kunnen inwoners van Papendrecht meteen reageren. Blase zal op suggesties en opmerkingen ingaan en betrekt deze in het proces van coalitievorming. Het document dat op deze manier ontstaat, kan vervolgens als bijlage worden toegevoegd aan het coalitieakkoord en dient tevens als verantwoordingsdocument over het gevolgde proces.

Tijdens de bespreking van 9 maart spraken alle zeven fracties uit dat grifiier Funs Bergmans de informateur in het proces ondersteunt. In de coalitievorming staan openheid, helderheid en een streven naar een daadkrachtig en stabiel college centraal. Inhoudelijk zal het voortbouwen aan een leefbare en aantrekkelijke woongemeente het uitgangspunt zijn en wil Papendrecht een gerichte en actieve rol spelen in de regio. Maar ook en vooral het op een constructieve wijze met elkaar omgaan en een goede communicatie met de burgers zijn essentieel.