Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CéU (brasilectro) Debuut van Braziliaanse op Nederlandse podia do 9 maart · Melkweg, Oude Zaal · 21:30 uur · 16,00 + lidm.
· · ·

CéU, de Braziliaanse sensatie, heeft in Nederland al veel stof doen opwaaien. Met haar debuutalbum eind 2005 heeft zij in de Nederlandse pers goede recensies mogen ontvangen en was zij te zien en te horen in het televisieprogramma Barend en Van Dorp. Daarmee had zij haar debuut op de Nederlandse televisie. Begin maart is ze in Nederland voor het eerst op het podium te aanschouwen, waaronder het optreden op 9 maart in de Melkweg.
Afgelopen najaar (2005) bracht CéU, een van de grootste beloften in de Braziliaanse muziek, haar debuutalbum uit op het prestigieuze label OPLUS. De teksten voor haar songs schreef CéU zelf. De muziek heeft zij geschreven samen met getalenteerde musici. Het resultaat is een
onweerstaanbare plaat die perfect balanceert tussen traditionele Braziliaanse muziek en hedendaagse
popmuziek.
© Eric Garault Op het debuutalbum is duidelijk haar muzikale voorkeur te horen. Haar roots gaan dan wel terug naar de traditionele samba, of in haar eigen woorden "it sticks to the soles of my feet", maar CéU laat zich evenzeer inspireren door soul (`Lenda'), electro-jazz (`véu da noite') en afro-beat (`rainha'). Haar handelsmerk is zonder twijfel haar betoverende stem.
Op 8, 9 en 10 maart 2006 komt CéU samen met Lucas da Silva Martins (gitaar), Bruno Borges Buarque de Gusmão (percussie), Marco Antônio de Souza (DJ), Guilherme Souza Ribeiro (keyboard), Jose Sergio de Souza Machado (drum), en Gustavo Lenza naar Nederland voor enkele exclusieve concerten, waar met spanning naar uitgekeken wordt!
Naast het optreden van CéU op 9 maart in de Melkweg, is ze op 8 maart in Rasa, Utrecht en op 10 maart in Nighttown, Rotterdam te aanschouwen.