Gemeente De Wolden


Persbericht

Museum de Wemme te Zuidwolde krijgt certificaat museumregistratie

Officiële museum registratie.

Het cultuur historisch streek- en handkarrenmuseum De Wemme heeft de officiële registratie als museum ontvangen. Op donderdag 9 maart om 16.00 uur zal de wethouder van cultuur van de Wolden, de heer Bert Damming, het bij de registratie behorende bordje op de muur van het museum bevestigen. Ook zal hem het nieuwe beleidsplan 2006 tot 2010 worden aangeboden.

Voorwaarden

Om geregistreerd museum te worden moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden: Een goede financiële basis, een op schrift gesteld beleidsplan, het beschikken over een collectie, het zorgdragen voor de collectie en de beschikking hebben over basisvoorzieningen voor het publiek. Ook moeten museummedewerkers gekwalificeerd zijn om taken met betrekking tot behoud en beheer van de collectie te verrichten. Een aantal van de vrijwilligers heeft hiervoor cursussen gevolgd. Het bestuur van het Nederlands museumregister heeft gecontroleerd of er aan de voorwaarden voldaan is.

Bijzondere prestatie

Met deze registratie toont het museum aan dat zij de verantwoordelijkheid als beheerder van cultureel erfgoed serieus neemt. In Drenthe zijn tot nu toe slechts 6 van de 42 musea geregistreerd. Museum de Wemme is trots op deze prestatie en wil hieraan een feestelijk tintje geven.