Ingezonden persbericht

TORNADO introduceert "Draadloos over Koper" oplossing

SPIJKENISSE, 20060215 -- TORNADO, leverancier van computerrandapparatuur, introduceert binnenkort haar eerste "wireless over koper" oplossing: de Tornado 251 WirePlusTM. Deze wireless extender kan een draadloos signaal van een 802.11 Access Point op eenvoudige wijze vergroten door gebruik te maken van de reeds aanwezige koperen telefoonlijnen in een gebouw. Met deze vernieuwende oplossing biedt TORNADO volledige draadloze (breedband) dekking op iedere gewenste locatie in een SOHO omgeving.


De Tornado 251 WirePlusTM is een extender voor bestaande gebruikers van wireless 802.11 technologieën en kan door de gebruiker zelf worden geïnstalleerd. De Tornado 251 WirePlusTM wordt in het dichtstbijzijnde telefoonstopcontact van een Access Point geplaatst en ontvangt het inkomende draadloze signaal. Vervolgens wordt het signaal omgezet en, via de telefoonlijnen, naar één of meerdere telefoonstopcontacten doorgezet waar ook een Tornado 251 WirePlusTM op is geplaatst. Deze Tornado 251 WirePlusTM zendt vervolgens het signaal door naar alle draadloze clients in de desbetreffende ruimte.

In tegenstelling tot andere draadloze applicaties, ondervindt de Tornado 251 WirePlusTM geen hinder van overige draadloze toepassingen zoals draadloze telefoons. Ook de aanwezigheid van betonnen muren, vloeren en metalen voorwerpen leiden niet tot vermindering van bereik. Bovendien maakt het signaal gebruik van een afwijkende frequentie die verschilt van het ADSL- en spraakgedeelte waardoor de kwaliteit van de andere diensten op dezelfde lijn niet wordt beïnvloed. De Tornado 251 WirePlusTM ondersteunt alle IEEE 802.11 standaarden.

Deze nieuwe manier om het bereik van draadloze verbindingen te vergroten vermindert de draadloze afstand en waarborgt de maximum bandbreedte (lees: hogere snelheid) van een 802.11 Access Point naar iedere gewenste locatie binnen een gebouw. Geen "dead spots" of verminderd ontvangst meer. De Tornado 251 WirePlusTM levert volledige draadloze dekking in elke hoek van een gebouw. Meer informatie over de Tornado 251 WirePlusTM is te vinden op de website www.tornado.nl of kijk op www.allieddata.nl/upload/startpagina/content/pictures/wire+.jpg.

CeBIT 2006 ( 9-15 maart 2006 ):
Op 's werelds grootste ICT evenement in Hannover (Duitsland) wordt de Tornado 251 WirePlusTM voor het eerst aan het publiek getoond. Allied Data Technologies zal hier tevens een geheel nieuw assortiment introduceren, Fiber-to-the-Home producten, en demonstreert Voice over IP (VoIP) op haar stand. Tornado en Allied Data Technologies zijn te vinden in hal 13 op stand nr. D75/3.

Over Tornado:
Tornado is de consumentenlijn van Allied Data Technologies, een Nederlands specialist op het gebied van Customer Premises Equipment (CPE) voor de Local Loop (PSTN, ISDN, xDSL) en fabrikant van modems en andere communicatie applicaties, zoals ISDN apparatuur, PC Cards, Remote Access Servers en xDSL toepassingen bvb ADSL en VoDSL producten. Allied Data's eigen Research en Development afdeling kan rekenen op een jarenlange ervaring en heeft een excellente reputatie in de markt voor wat betreft innovatieve en klantspecifieke applicaties. De productlijnen van Allied Data Technologies worden in huis geproduceerd en geassembleerd in haar eigen fabriek in Rayong - Thailand. Met een uitgebreid netwerk van kantoren door heel Europa, Thailand en de VS, is Allied Data Technologies één van de hoofdspelers op de wereldwijde datacom markt. Meer informatie op de website www.tornado.nl of www.allieddata.com.




Ingezonden persbericht