Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

8 maart 2006

Onderwerp: illegale bingo

De politie Bronckhorst en de Belastingdienst hebben woensdagavond (8/3) tijdens een gezamenlijke actie een onderzoek ingesteld bij een horecazaak in Achter-Drempt, waar op dat moment een illegale bingo zou worden gespeeld. De politie heeft vijf personen uit de regio aangehouden, twee mannen en drie vrouwen. Verder werden een groot geldbedrag en twee dure auto's in beslag genomen.

De actie werd uitgevoerd omdat het vermoeden bestond, dat de organisatoren zich niet aan de voorwaarden van de Wet op de Kansspelen hielden. Volgens deze regels mag het maximum aan prijzengeld 1400 euro bedragen, terwijl de maximale hoofdprijs 350 euro mag zijn. Uit onderzoek is gebleken, dat deze bedragen ruim werden overschreden. In de zaal bleken ruim 250 personen het spel te spelen.

Na het laatste spel werden de organisatoren aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Doetinchem. Van een groot aantal spelers werd in aparte verhoor-containers die in een zijstraat waren geparkeerd een verklaring opgenomen. Voor dit feit waren extra agenten naar de Achterhoek opgeroepen om de politie Bronckhorst te assisteren. De andere mensen, waarvan een groot aantal met taxibusjes naar de locatie was gebracht, konden naar huis. De spelattributen, het geld en twee dure auto's zijn in beslag genomen.

Einde bericht.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --