Fugro N.V

PERSBERICHT

Leidschendam, 9 maart 2006

Fugro voornemens om geotechnische onderneming in Verenigd Koninkrijk over te nemen Fugro heeft een principe-overeenkomst getekend voor de overname van Seacore Ltd. in het Verenigd Koninkrijk. De overname is afhankelijk van de uitkomst van het boekenonderzoek en zal naar verwachting begin april 2006 worden afgerond.

Seacore Ltd. is gevestigd te Gweek, Cornwall, en is internationaal actief in de olie-, gas-, mijnbouw- en duurzame energie-markt. De onderneming levert diensten ten behoeve van geotechnisch en wetenschappelijk bodemonderzoek op zee en in kustgebieden en beschikt over veelal zelf ontworpen onderzoeksmaterieel, zoals jack-up platforms. Deze platforms worden tevens gebruikt bij boorwerkzaamheden voor fundaties voor grootschalige maritieme projecten, zoals windparken in zee en bruggen.

Fugro en Seacore hebben in het verleden al een aantal projecten succesvol gezamenlijk uitgevoerd. De jaaromzet van Seacore bedraagt circa 35 miljoen. Het bedrijf heeft circa 160 werknemers.

Voor nadere informatie:
Fugro N.V.
Ir K.S. Wester,
President-Directeur
Telefoon +31 70 311 11 12

Fugro N.V.
Postbus 41
2260 AA Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de (zee)bodem en geeft hierop gebaseerde Leidschendam adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten, waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, het Tel: 070 3111422 testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie Fax: 070 3202703 divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience. Fugro is genoteerd aan Euronext N.V. te Amsterdam en opgenomen in de Amsterdam Midkap index. Fugro heeft ruim ir@fugro.com 275 kantoren en circa 8.000 medewerkers, die in meer dan 50 landen permanent aanwezig zijn. www.fugro.com

1 of 1


---- --