Ingezonden persbericht


donderdag 9 maart 2006

----------
Deze week (week 10) in FEM Business:

De midlifecrisis van McKinsey
Na tachtig jaar, waarvan veertig met een kantoor in Nederland, bezint de beroemdste consultancy ter wereld zich op haar toekomst. De kweekvijver van bestuurlijk toptalent is in Nederland nog steeds de grootste en bekendste adviseur in de boardrooms. Maar de voorsprong op de concurrentie slinkt. Volgens voormalige adviseurs en kenners moet er wel wat veranderen.

Eneco wil een Nederlandse kampioen
Topman Blom van Eneco wil een gas-energiereus scheppen, samen met de Gasunie en de NAM. Het broeit in de Europese energiesector. Europese lidstaten sluiten de grenzen en creëren nationale kampioenen. Ook in Nederland beginnen de vaste posities te schuiven. Van Halderen van Nuon denkt aan allianties over de grens.

Nationalisme bedreigt overname-activiteiten
Het veelal Franse nationalisme bedreigt ook andere sectoren in Europa dan alleen de energie. Volgens nieuw onderzoek is de fusie- en overnameactiviteit nergens anders ter wereld hoger dan in Europa. Maar toenemend protectionisme lijkt daar een einde aan te maken.

Het uur U nadert voor Corus
Welke opties staan nog open voor Corus-topman Philippe Varin nu het spel op de wagen is in de internationale staalsector? De verkoop van Corus aan een grote partij ligt voor de hand, maar er zijn nog andere mogelijkheden. Varin kan van het nu slechtlopende Corus een renderende nichespeler maken.

meer informatie: Mike Ackermans 06 51 81 38 81

Meer informatie: 020 - 515 98 52 / 06-51813881

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.