TomTom introduceert nieuw en verbeterd content & dienstenaanbod

Mar 09 2006

De nieuwe standaard in gebruiksgemak en ultieme personalisatie in portable autonavigatie

CeBIT, 9 maart 2006 - TomTom, vooraanstaand leverancier van navigatieoplossingen, kondigt vandaag de volledige specificaties van de nieuwe en verbeterde lijn van TomTom PLUS content & diensten aan.

Voortbouwend op TomTom's uitgebreide PLUS portfolio, biedt deze nieuwe lijn van TomTom PLUS content & diensten de mogelijkheid om TomTom producten te personaliseren, waarbij de gebruikerservaring in navigatie sterk verbeterd wordt.

Dit nieuwe aanbod van TomTom voorziet bijvoorbeeld in TomTom HOME, een softwareapplicatie die gebruikers in staat stelt PLUS diensten vanaf de eigen computer te beheren. TomTom HOME vereenvoudigt het proces van het beheren, downloaden en opslaan van TomTom PLUS content & diensten. Gebruikers kunnen vanaf de computer alvast een route instellen en content zoals bijvoorbeeld kaarten op de TomTom GO downloaden. TomTom HOME stelt gebruikers van de TomTom GO 910 tevens in staat om muziek af te spelen en foto's te bekijken.

Verder zijn in de nieuwe en verbeterde TomTom PLUS content & diensten inbegrepen:


* TomTom Buddies - Hiermee kunnen geautoriseerde gebruikers elkaar lokaliseren en instant messaging berichten versturen. NIEUW!


* TomTom Flitslocaties - Zijn nu voorgeïnstalleerd op de nieuwe TomTom GO productlijn. Gebruikers kunnen nu ook flitsers rapporteren en op de hoogte blijven van de locaties van de mobiele flitscamera's. NIEUW!


* TomTom Quick GPS Fix(TM) - Stelt sneller dan ooit de positie vast. NIEUW!


* TomTom Verkeersinfo & Wegcondities - Met deze optie worden gebruikers op de hoogte gesteld van bijzonderheden op de weg die van invloed zijn op de reis, zoals mist of ijzel. UPDATE!


* TomTom Weer - Met deze bijgewerkte optie in het PLUS pakket worden gebruikers geïnformeerd over de weggesteldheid in Europa en de Verenigde Staten. Bovendien wordt het weerbericht voor de komende vijf dagen getoond. UPDATE!

"Het uitgebreide en verbeterde portfolio van TomTom PLUS content & diensten onderstreept onze wens om innovatie en gebruiksgemak naar de portable navigatie-industrie te brengen", aldus Harold Goddijn, TomTom's chief executive officer. "De TomTom PLUS content & diensten zijn enorm populair bij onze klanten. Door de introductie van nieuwe diensten zoals bijvoorbeeld Buddies, maar ook de verbetering van de bestaande diensten TomTom Verkeersinfo, TomTom Flitslocaties en TomTom Weer zijn we in staat om ervoor te zorgen dat persoonlijke navigatie stressvrij, persoonlijk, plezierig en vooral veilig is voor gebruikers."

TomTom lanceert en vernieuwt de volgende zaken:

TomTom Buddies
Met TomTom Buddies stelt TomTom gebruikers in staat om anderen uit te nodigen een geautoriseerde 'buddy' te worden. Men kan zien waar vrienden en familie zich bevinden en snel en veilig naar die lokatie navigeren. Als een soort exclusieve community, kunnen gebruikers elkaar tekstberichtjes en interessante locaties doorgeven. De dienst voorziet tevens in een 'privacy' optie waarmee gebruikers hun locatie kunnen verbergen en buddies, indien nodig, uit de lijst kunnen verwijderen.

TomTom Flitslocaties
Als aanvulling op de uitgebreide database flitscamera's, die wordt gecontroleerd en geverifieerd door TomTom-controleurs, wordt de TomTom flitsservice nu ook voorzien van mobiele flitsteams en de mogelijkheid om nieuwe controles te melden door een simpele druk op de knop. De TomTom flitsservice is volledig geïntegreerd in de nieuwe TomTom GO productlijn en bevordert veilig weggedrag terwijl de gebruiker tevens in staat is veranderingen in de locatie van flitscamera's en mobiele flitsteams door te geven. Deze worden dan automatisch bijgewerkt in de database zodat gebruikers de allerlaatste informatie ontvangen.

TomTom Quick GPS Fix(TM)
Met behulp van de TomTom HOME softwareapplicatie zijn gebruikers nu in staat om de TomTom Quick GPS Fix te downloaden. De TomTom Quick GPS Fix houdt nauwkeurig details bij over de satellieten die rond de aarde cirkelen, wat betekent dat gebruikers sneller dan ooit hun huidige positie vinden wanneer ze hun apparaat inschakelen.

TomTom Verkeersinfo & wegcondities
Als onderdeel van de update van TomTom Verkeersinfo, kunnen gebruikers nu ook informatie over de weggesteldheid krijgen via draadloos Internet (GPRS). Zodoende wordt de gebruiker op de hoogte gesteld van bijvoorbeeld mist of ijzel of andere factoren die van invloed kunnen zijn op de reis. Gekoppeld aan de huidige TomTom Verkeersinfo dienst, die al real-time verkeersinformatie biedt en de optie om files te vermijden door het herplannen van routes, biedt deze dienst een nog completere update van weer- en verkeerscondities.

TomTom Weer
TomTom Weer geeft nu een real-time weerbericht voor elke plaats op de door de gebruiker geselecteerde kaart. Met de nieuwe voorspelling die vijf dagen vooruit ziet, kunnen gebruikers heldere weersvooruitzichten krijgen voor de aankomende dagen. Een ideale optie voor degenen die lange trips naar buitenlandse plaatsten plannen. Door de informatie direct naar het apparaat te sturen ververst TomTom Weer ieder uur de informatie over bewolking, neerslag, temperatuur, wind, onweerswaarschuwingen en zicht. Dit betekent dat gebruikers zelfverzekerd op reis kunnen gaan met de laatste weersinformatie die van invloed kan zijn op de reis.

Compatibiliteit
TomTom Buddies, TomTom Mobiele Flitslocaties, TomTom Verkeersinfo & Wegcondities en TomTom Weer vereisen een smartphone met Bluetooth(TM). TomTom PLUS content & diensten zijn te gebruiken op de volgende TomTom apparaten:

PLUS Content & Diensten

GO 910

GO 710 & GO 510*

Overige Producten

TomTom Audiobooks

v


-


-

TomTom Buddies

v

v


-

TomTom Verkeersinfo

GPRS & TMC

GPRS & TMC

GPRS

TomTom Flitslocaties

v

v

v

TomTom Quick GPS Fix(TM)

v

v


-

TomTom Mobiele Flitslocaties

v

v


-

TomTom Weer

v

v

v

TomTom 5-Daagse weersverwachting

v

v


-

TomTom Stemmen

v

v

v

TomTom Kaarten

v

v

v

TomTom Nuttige Plaatsen

v

v

v

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe en verbeterde TomTom PLUS content & diensten kunnen gratis worden gedownload of gekocht (afhankelijk van de dienst) via de TomTom website (www.tomtom.com) of via een optie op het TomTom apparaat zelf (gelimiteerd tot bepaalde modellen).


*Nog niet beschikbaar in de Benelux