Nieuwe TomTom GO lijn: slimste portable navigatiesysteem op de markt

Mar 09 2006

De nieuwe TomTom GO lijn: portable autonavigatiesystemen met extra groot beeldscherm

CeBIT, 9 maart 2006 - TomTom, vooraanstaand leverancier van navigatieoplossingen, kondigt vandaag de volledige specificaties aan van de nieuwe TomTom GO productlijn.

De nieuwe productlijn zal geleidelijk de huidige bekroonde GO productlijn vervangen en bestaat uit drie modellen, de TomTom GO 910, TomTom GO 710 en TomTom GO 510.

"Met de nieuwe TomTom GO productlijn gaat autonavigatie de volgende fase in met eenvoudig te gebruiken, stijlvolle en innovatieve toepassingen", aldus Harold Goddijn, TomTom's chief executive officer. "We hebben het kaartenmateriaal uitgebreid en hebben aanzienlijke verbeteringen in software en design aangebracht. Tevens hebben we TomTom HOME ontwikkeld, een unieke softwareapplicatie waarmee iedere bestuurder zijn eigen content en diensten beheert. Bovendien hebben we slimme nieuwe extra's toegevoegd zoals tekst-naar-spraak functionaliteit, een volledig geïntegreerde MP3-speler en een database van voorgeïnstalleerde flitslocaties. Hiermee bieden we de meest geavanceerde technologie die bestuurders een duidelijke meerwaarde biedt."

Alle drie de TomTom GO apparaten kunnen dienen als handsfree carkit dankzij de compatibiliteit met BluetoothTM draadloze technologie. Dit stelt gebruikers eenvoudig in staat te navigeren terwijl men telefoneert. De nieuwe voorgeïnstalleerde database met flitslocaties zorgt ervoor dat navigeren zo veilig en gemakkelijk mogelijk wordt. Bovendien kunnen via iPod® control klanten hun iPod® naadloos aansturen via het aanraakscherm en muziek afspelen over de ingebouwde audiospeakers of autostereo.

De nieuwe TomTom GO productlijn heeft honderden toepassingen en er zijn verbeteringen in de software aangebracht zoals routekeuze, herberekening van routes en reisplanningen, waardoor het nog eenvoudiger wordt om van A naar B te navigeren.

Alle gebruikers van de nieuwe TomTom GO productlijn profiteren van het extra grote 4 inch LCD aanraakscherm. Het hoogwaardige scherm voorziet de bestuurder van nog betere 3D-weergave van kaarten. Het verbeterde antireflectiescherm is voorzien van een ingebouwde sensor die zich automatisch aan de lichtomstandigheden aanpast, zodat het beeld altijd optimaal is; overdag, 's nachts en zelfs in direct zonlicht.

Met de nieuwe TomTom GO serie introduceert TomTom tevens TomTom HOME, een gratis softwareapplicatie die te gebruiken is met PC en Mac. TomTom HOME stelt gebruikers in staat om content te beheren, te downloaden, op te slaan en over te zetten vanaf de computer op de nieuwe TomTom GO. Bestuurders kunnen zo een route vooraf plannen, kaarten downloaden en het wordt tevens eenvoudiger om toegang te krijgen tot nieuwe en verbeterde TomTom PLUS content & diensten zoals TomTom Buddies, TomTom Verkeer & weggesteldheid en Weer .

TomTom GO 910
De TomTom GO 910 is TomTom's topmodel. Het is het alles-in-een portable navigatiesysteem met zeer veel toepassingen. De TomTom GO 910 is speciaal ontwikkeld om aan de wensen van TomTom's meest veeleisende klanten tegemoet te komen en is 's werelds eerste apparaat waar de kaarten* van Europa, de Verenigde Staten en Canada op voorgeïnstalleerd staan. Hiermee wordt navigeren over verschillende continenten werkelijkheid.

De TomTom GO 910 heeft tekst-naar-spraak technologie** waarmee straatnamen en plaatsen hardop als gesproken aanwijzingen worden uitgesproken. Bovendien kunnen via deze toepassing verkeerswaarschuwingen en sms'jes hardop worden voorgelezen.

Een andere nieuwe toepassing is de ingebouwde digitale TomTom Jukebox, een muziekspeler waarmee bestuurders naar al hun favoriete muziek kunnen luisteren terwijl ze onderweg zijn. Met een ingebouwde harde schijf van 20 GB is er ruimte om meer dan 1000 liedjes op te slaan en deze af te spelen via het Hi-Fi systeem van de auto of via de ingebouwde speaker van de TomTom GO, terwijl er via een diashow ook naar favoriete beelden kan worden gekeken.

Een afstandbediening wordt standaard bij de TomTom GO 910 geleverd, waarmee passagiers het apparaat veilig en eenvoudig vanaf iedere plaats in de auto kunnen bedienen.

TomTom GO 710
TomTom GO 710 is voorzien van dezelfde gebruiksvriendelijke software, de beste routes, 3D kaartweergave en gesproken aanwijzingen als de TomTom GO 910. Daarnaast is deze voorzien van handsfree functionaliteit via met Bluetooth uitgeruste telefoons. De TomTom GO 710 wordt geleverd met de meest recente voorgeïnstalleerde detailkaarten van West Europa op de geheugenkaart.

TomTom GO 510***
Om de nieuwe TomTom GO productlijn compleet te maken is de TomTom GO 510 voorzien van de bekroonde software, handsfree functionaliteit via met Bluetooth uitgeruste telefoons, alsmede de meest recente, voorgeïnstalleerde detailkaart van de Benelux en grensoverschrijdende navigatie naar elke plaats in West Europa op de geheugenkaart.

TomTom GO toepassingen en accessoires

TomTom GO 910

TomTom GO 710

TomTom GO 510

Kaarten ****

Europa, USA & Canada

West Europa

Benelux en grensoverschrijdende navigatie naar iedere plaats in West Europa

Hands free bellen

v

v

v

MP3 speler en luisterboek speler

v

X

X

Diashow

v

X

X

Tekst-naar-spraak technologie

v

X

X

Voorgeïnstalleerde database van flitslocaties

v

v

v

PLUS diensten

v

v

v

RDS/TMC Verkeersinfo-ontvanger

accessoire

accessoire

accessoire

TomTom HOME

v

v

v

iPod® Control

accessoire

accessoire

accessoire

Extra breed aanraakscherm

v

v

v

Opslag

20 GB HDD

SD kaart

SD kaart

SiRF Star III GPS

v

v

v

Bluetooth

v

v

v

Lichtsensor

v

v

v

Home dock

v

v

v

Nieuw design raambevestiging

v

v

v

Externe microfoon

v

v

v

Afstandbediening

v

accessoire

accessoire

Schermafmetingen

112x81x66 mm (4,4x3,2x2,6 inch)

112x81x66 mm (4,4x3,2x2,6 inch)

112x81x66 mm
(4,4x3,2x2,6 inch)

Prijs & beschikbaarheid:
De nieuw TomTom GO producten, met uitzondering van de TomTom GO 510, zullen vanaf april in Nederland verkrijgbaar zijn.

TomTom GO 910 heeft een consumentenadviesprijs van ¤699 TomTom GO 710 heeft een consumentenadviesprijs van ¤599 TomTom GO 510 heeft een consumentenadviesprijs van ¤499


*Tele Atlas is leverancier van alle kaarten voor de nieuwe TomTom GO productlijn


**Tekst-naar-spraak:
Tekst-naar-spraak functionaliteit is verkrijgbaar in 8 talen: Duits, Engels, Amerikaans, Spaans, Frans, Italiaans, Portugees en Nederlands.


*** Nog niet beschikbaar in de Benelux


****Kaartdekking:
Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Italië, Spanje, Portugal de Verenigde Staten en Canada