Politie Zeeland


---


O-1069-2006 Inbraak in woning
Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Platteweg in Zierikzee.
Uit de woning zijn persoonlijke papieren, een GSM en een camera weggenomen.

W-1070-2006 Eenzijdig ongeval in Veere
Op de Bosweg vond donderdag om 12.50 uur een eenzijdig ongeval plaats.
Een 50-jarige automobilist uit de gemeente Veere kwam vanuit de richting van Veere en verloor de controle over zijn voertuig. De auto gleed weg, draaide om de as en kwam aan de linkerzijde in de slootkant terecht. De auto liep schade op.

W-1071-2006 Diefstal in kantoorgebouw
In een kantoorgebouw in de Breestraat in Middelburg werd donderdag tussen 08.30 en 09.40 uur een sleutelbos uit de jaszak van een bezoeker gestolen.
Deze had zijn jas aan de kapstok gehangen en in een onbewaakt ogenblik zijn de sleutels weggenomen.
In dit pand werd om 16.15 uur ook een 49-jarige Middelburger aangehouden, omdat hij het kantoor, op verzoek van een medewerker, niet wilde verlaten.
De Middelburger maakte problemen over een financiële kwestie. De medewerker verzocht de komst van de politie die de man vervolgens heeft aangehouden.

O-1072-2006 Winkeldiefstal
In een winkelpand op de Oude Vismarkt in Goes werd donderdag tussen 13.30 en 13.40 uur een meisje betrapt op diefstal van enkele truien.
Toen zij hierop werd aangesproken door het winkelpersoneel, haalde zij de truien tevoorschijn en liep weg. Een van de medewerksters pakte haar aan haar jas en zij werd door het meisje meegesleurd en geslagen. Toen de dievegge wegrende werd zij nog door een man vastgepakt, maar ook deze kon haar niet tegenhouden.

O-1073-2006 Woninginbraak
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning in de Van de Abeelestraat in Oosterland.
Uit de woning werden een digitale camera en een mp3-speler met een waarde van enkele tientallen euro's weggenomen. De waarde van de camera is niet bekend.

Z-1074-2006 Twee aanrijdingen op de kruising N61 / Oranjestraat / Turkeijeweg in IJzendijke.
Donderdag vonden in IJzendijke twee aanrijdingen plaats.
Om 10.15 uur stak een 51-jarige automobiliste uit Oostburg vanaf de Turkeijeweg recht over naar de Oranjestraat. Zij kwam daarbij in botsing met een andere personenauto, bestuurd door een 43-jarige vrouw uit de gemeente Schouwen-Duiveland, die uit de richting van Tivoli kwam. Zij had in haar auto een medepassagiere, een 49-jarige vrouw uit de gemeente Goes. Alle betrokkenen werden door het ambulancepersoneel onderzocht en niemand hoefde naar het ziekenhuis. De auto's werden beschadigd.
Om 15.20 uur kwam een 19-jarige automobilist uit Bredene (B) vanuit de richting Schoondijke en wilde links afslaan naar IJzendijke. Hij verleende geen voorrang aan een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Breskens. Bij haar in de auto zaten een 28-jarige plaatsgenote en een 38-jarige man uit Terneuzen. De bestuurster en de inzittenden werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend welk letsel zij hebben opgelopen. Allebei de auto's zijn geheel vernield.


---- --