3 e persbericht van donderdag 9 maart 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 09-03-2006

Eindhoven: Politie ruimt twee hennepkwekerijen op

De politie heeft donderdag in twee bedrijfspanden aan de Henri Wijnmalenweg twee hennepkwekerijen geruimd.

* In het eerste pand stonden 2520 hennepplanten te groeien. De stroom werd illegaal afgetapt. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De huurder van het pand, een 23-jarige Veldhovenaar, is aangehouden en ingesloten. Bij hem zijn ruim 3000 euro, zijn auto en enkele duurdere goederen in beslag genomen.

* In het tweede pand, naast het eerste gelegen, stonden in vier zeecontainers 652 hennepplanten. De planten en containers zijn in beslag genomen. Ook hier was aan de elektriciteitsmeter geknoeid. De huurder, een 35-jarige man uit Eersel, kwam ter plaatse en werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Dronken bestuurder aangehouden

Op de Varenstraat is donderdag om 18.15 uur een 43-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man had gedronken en blies een promillage van bijna 1,3. De man had geen rijbewijs omdat dit bij een eerdere overtreding was ingenomen. Hij had een ontzegging van de rijbevoegdheid. Bij controle bleek dat de man ook nog 30 dagen gevangenisstraf te goed had. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Politie ontdekt 17 kilo softdrugs

In een woning / bedrijfsruimte aan de Marconilaan is donderdagmiddag om 16.45 uur zeventien kilo hasj en hennep gevonden. Een getuige had gezien dat een zak softdrugs werd binnengebracht. Bij de daarop volgende huiszoeking vond de politie de softdrugs. In de woning waren twee mannen, een 33-jarige Eindhovenaar en een 42-jarige Helmonder. De Eindhovenaar is bedrijfsleider van een coffeeshop en de Helmonder mede-eigenaar van dezelfde coffeeshop. Zij waren bezig jointjes te draaien. De ruimte waar ze dat deden is als kantoor in gebruik van de coffeeshop. De drugs zijn in beslag genomen en de twee mannen zijn gehoord. Er wordt verder onderzoek gedaan.

Helmond: Politie houdt acht hennepknippers aan

De politie heeft in een berging bij een woning aan de Bosselaan zeven vrouwen (16, 21, 22, 27, 30, 42, 47 jaar) en een man (27) uit Helmond aangehouden. Ze waren hennep aan het knippen. De hennep, 20 kilo toppen en 29 kilo planten, is in beslag genomen. De aangehouden personen zijn gehoord en na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Budel-Schoot: Verdachte beroving aangehouden

Donderdagmiddag is een 26-jarige man uit Budel-Schoot aangehouden. De Belgische politie hield de man in Neerpelt aan en droeg hem over aan de collegas in Nederland. De man werd gezocht omdat hij verdacht wordt van een beroving op 30 juli 2005 in Budel-Schoot. Daar zou hij een 16-jarige jongen uit Urmond beroofd hebben. Onder bedreiging met een mes zou hij een gouden halsketting afgenomen hebben. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Nuenen: Dronken automobilist levert rijbewijs in

Op de Vincent van Goghstraat is donderdag om 19.50 uur een 41-jarige Nuenense automobilist aangehouden. De man had gedronken en blies bijna
1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Dorpstraat is donderdag tussen 17.00 en 18.35 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 640 bestuurders reden er 62 harder dan de toegestane 50 km/u. 78 was de hoogste snelheid.