29
30
31
/> Maart 2006

Veel vertraging voor wintersporters naar Frankrijk Belangrijke toegangsroute Tignes, Val Thoren en Val d'Isère dicht Wintersporters die dit weekend afreizen naar populaire Franse wintersportplaatsen als Val d'Isere, Tignes of Val Thorens moeten rekenen op langdurige vertraging, waarschuwt de ANWB. Na een grondverschuiving is de belangrijke toegangsroute N90 Albertville-Moutiers dicht. Ook de N508 tussen Albertville en Ugine is gestremd.
Er is weliswaar een lokale omleiding via Moutiers, maar daar loopt het verkeer zaterdag waarschijnlijk compleet vast, vreest de toeristenbond.

Erg druk
Het wordt dit weekend namelijk erg druk op de wegen in de Franse Alpen vanwege terugkerend en vertrekkend vakantieverkeer. Een beter, maar tijdrovend alternatief is om via de Mont Blanctunnel te rijden, vanuit Italië.

Vanuit het zuiden
Wie naar de Franse Alpen wil kan die het best vanuit het zuiden binnenrijden, adviseerde vrijdagmiddag de Belgische verkeersdienst VTA, en via Chambéry richting Modane rijden. Ook het alternatief om via de Fréjustunnel te rijden (via Zwitserland en Italië) is een oplossing, maar het is nogal een omweg. Ook de route van Modane naar de wintersportgebieden, de RN6, belooft erg druk te worden. Sneeuwkettingen zijn een absolute noodzaak

Lawinegevaar
Ook in West-Oostenrijk en het Zwitserse Wallis zijn nog een aantal bergwegen dicht vanwege de enorme sneeuwval van de afgelopen dagen en het daarmee gepaard gaande lawinegevaar.

Iets beter
Vrijdag verbeterde de situatie iets in de loop van de dag en gingen de belangrijke Fernpas en de Silvrettastrasse weer open, waardoor wintersportplaatsen als Ischgl en Galtür en Kappl bereikbaar zijn. Ook Lech is weer met de auto te bereiken.
2006-03-10