Ingezonden persbericht


Verrassend aanbod op Kiwanis Kunstveiling Utrecht

De Kiwanis Kunstveiling Utrecht hield op 11 februari een drukbezochte innamedag. Bijna honderd mensen brachten meer dan tweehonderd kunstvoorwerpen en antiquiteiten in. Deze taxatiedag leverde enkele heel bijzondere voorwerpen op: een ´vrouwelijk naakt´ van de schilder Joop Moesman, de bekende Utrechtse surrealist. Maar ook een rood- blauwe Rietveld stoel, en een tegeltableau van Rozenburg aardewerk, naar een schilderij van J.C. Klinkenberg. De volledige catalogus en een fotoselectie van veilingstukken zijn nu te zien op www.kiwaniskunstveiling.nl

Op zondag 12 maart 2006 houdt Kiwanis Club Utrecht een veiling van hedendaagse kunst en antiquiteiten. Het is een veiling voor een goed doel: nieuwe muziekinstrumenten voor gehandicapte kinderen van de Mytylschool Ariane de Ranitz in Utrecht. Deze veiling geeft iedereen gelegenheid om voor een redelijke prijs een mooi stukje antiek of kunst te kopen, en daarbij een zinvol doel te ondersteunen.

Op de veiling komen ruim 125 schilderijen, tekeningen en grafische werken van o.a. Karel Appel, Hendrik Bogman, Corneille, Klaas Gubbels, Jeroen Hermkens, Anton Heijboer, Lucebert, Joop Moesman, Arie van Noort, Jan Sierhuis, Jan Sluijters, Bram van Velde, Jan Veth, en vele anderen. Maar ook antiek, goud, zilver en sieraden, porselein en aardewerk, kristal, oosterse kunst, klokken, toegepaste kunst, munten en curiosa.

Kijkdag: zaterdag 11 maart 2006, 12.00 tot 17.00 uur en zondag 12 maart van 10.30 tot 12.00 uur

Veiling : zondag 12 maart 2006, 13.30-16.00 uur

De veiling wordt geopend door Paul Schnabel, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en hoogleraar aan de universiteit Utrecht.

Kijkdag en kunstveiling zijn in restaurant Het Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen, Utrecht.

Op www.kiwaniskunstveiling.nl vindt u de volledige catalogus, een fotoselectie van veilingstukken en de veilingvoorwaarden.

Voor foto´s en interviews:

Dick de Jong, Kiwanis Utrecht

email: dick.dejong@tiscali.nl

telefoon: 06-51703076