Ingezonden persbericht



---



Persbericht Voedselbank Achterhoek 11 maart 2006

Guus Hiddink steunt Voedselbank Achterhoek

AALTEN/VARSSEVELD - Guus Hiddink heeft positief gereageerd op het verzoek van de Voedselbank Achterhoek Achterhoek om plaats te nemen in het Comité van Aanbeveling. Dit heeft de manager pers- en communicatie van PSV Eindhoven, waar Hiddink momenteel nog werkzaam is, bevestigd.

De wereldberoemde football-coach is van oorsprong afkomstig uit Varsseveld. Varsseveld hoort tot het verzorgingsgebied van de onlangs opgerichte voedselbank. Het totale verzorgingsgebied van de Voedselbank Achterhoek bestaat uit de gemeenten Aalten/Dinxperlo, Winterswijk, Oude IJsselstreek, Berkelland en Oost Gelre.

Voedselbank Achterhoek voelt zich moreel gesteund met de toezegging van Hiddink. Woordvoerder Gertjan Nokkert: "We hopen dat meer mensen nu stil willen staan bij de noodzaak van ons initiatief. Er is helaas veel verborgen armoede in Nederland. Alleen al in ons verzorgingsgebied in de Achterhoek zijn er meer dan 1000 gezinnen die onder de armoedegrens leven. Daar kun je niet zomaar aan voorbij gaan en doen alsof je neus bloedt. Guus doet dat ook niet. Hij zei meteen ja toen wij hem vroegen of hij in comité van aanbeveling wilde gaan zitten. We voelen ons gesterkt door zijn toezegging."

Noot voor de redactie