Ingezonden persbericht


Kiwanis Kunstveiling Utrecht in Het Oude Tolhuys

Op 12 maart 2006 vindt een veiling plaats van hedendaagse kunstvoorwerpen en antiquiteiten uit particulier bezit. De organisatie van de veiling is in handen van Kiwanis Club Utrecht. De opbrengst van deze veiling komt ten goede aan muziekonderwijs voor kinderen van Mytylschool Ariane de Ranitz in Utrecht. De Mytylschool is een school voor lichamelijk gehandicapte kinderen vanaf vier tot twintig jaar. Deze kinderen hebben veel baat bij goed muziekonderwijs, en de school heeft door haar snelle groei behoefte aan nieuwe speciale muziekinstrumenten.

Iets voor u?
Kiwanis Utrecht nodigt eigenaren van kunst of antiquiteiten uit iets in te brengen op de veiling. Misschien bent u uitgekeken op die ooit geërfde vaas of op een twintig jaar geleden aangeschaft schilderij. Dit is een mooie gelegenheid deze van de hand te doen en tegelijkertijd een goed doel te steunen. U kunt er ook wat aan over houden, want in principe gaat alleen het opgeld naar de Mytylschool. Misschien heeft u niets te verkopen, maar wilt u juist iets aanschaffen. Ook dan is deze veiling een spannende manier om aan iets unieks te komen. We mikken namelijk op veel stukken uit particulier bezit die u niet zo snel in een galerie zult zien. Kom kijken en sla uw slag op de veiling!.

Belangrijke data:
> Op 11 februari kunnen van 11.00 tot 16.00 uur stukken worden ingebracht voor de veiling. (Geen grote, zware voorwerpen zoals meubelstukken). De taxatie zal plaatsvinden door Utrechtse deskundigen, Joep Haffmans, antiquair, André Jas, galeriehouder en Frank Welkenhuysen, als schilderijentaxateur bekend van Tussen Kunst en Kitsch. > Op zaterdag 11 maart 2006 is de kijkdag van 12.00 tot 17.00 uur Ook op de dag van de veiling zelf, zondag 12 maart, is er van 10.30 tot 12.00 uur nog gelegenheid de te veilen stukken te bekijken. > De veiling zelf vindt plaats op zondagmiddag 12 maart 2006, 13.30 uur, onder toezicht van notaris Tomlow. Veilingmeester is Michiel van Hees. Hij draagt zorg voor een aantrekkelijke en efficiënte veiling met een optimale opbrengst. De veiling wordt geopend door Paul Schnabel, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en hoogleraar aan de universiteit Utrecht.

Waar?
Inname & taxatie, kijkdag en kunstveiling zijn alle in restaurant Het Oude Tolhuis, Weg naar Rhijnauwen 13-15, Utrecht.

Opbrengst

Kopers en verkopers dragen bij aan de opbrengst voor het goede doel door het betalen van de veilingkosten. Verkopers kunnen ook de gehele verkoopopbrengst van door hen ingebrachte stukken hiervoor afstaan.

Kiwanis

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers, verenigd in serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Het aantal leden jong en oud is wereldwijd 600.000. In Nederland zijn 125 clubs met in totaal ruim 2600 leden. Kiwanis club Utrecht is een van de oudste in Nederland en heeft momenteel 30 leden. Het motto van Kiwanis is: Serving the children of the world.

Vragen?
Meer informatie vindt u op de website: www.kiwaniskunstveiling.nl Voor meer informatie over de Mytylschool: www.mytylschoolutrecht.nl


---- --