Ingezonden persbericht


persbericht

Den Haag, 27 februari 2006

Jongerentheatergroep EXIT speelt: "Tot nu toe."

Recept : Tot nu toe
Hoofdgerecht : 9 personen
Bereidingstijd : circa 50 minuten

Snij een corrupte boksmanager in stukjes. Pel een bokser en een crimineel op het goede pad en hak ze fijn. Verhit een really-bad-ass-motherfucker-super-tight rapper zachtjes en voeg wat politiek correcte figuren toe. Laat dit gedurende de nacht pruttelen onder het commentaar van de radioman en zijn lieftallige assistente. Voeg voor de smaak een snufje geest toe.

Het resultaat is een heerlijke stoofpot met politiek correcte en incorrecte commentaren, trieste figuren, criminelen, gefrustreerde rappers, humor en liefde. Let goed op: blijven roeren en niet laten aanbranden want de ingrediënten zijn basis voor een explosie! Dus roer, dan gaat het tot nu toe goed!

Tot hoe ver kun je gaan voordat de bom barst. Negen jonge acteurs uit Den Haag brengen de actualiteit van de samenleving van vandaag de dag aan het licht. Door middel van zang, dans, zelfgeschreven rapteksten en kritische teksten dagen zij het publiek uit om verder te denken dan hun eigen belevingswereld groot is en verder te denken dan wat de media aan het daglicht brengt.

Tijdens de voorbereidende workshops is er door de jongeren over verschillende onderwerpen gebrainstormd, tevens hebben zij monologen geschreven over uiteenlopende onderwerpen van de liefde tot terrorisme. Het resultaat is het stuk "Tot nu toe."

Net als de vorige jaren is de tekst geschreven door Gita Hacham bekend van onder meer "TnL", "Mijn Rozentuin" en "Gevaarlijk". Gita Hacham is winnares van de Hollandse Nieuwe Toneelprijs en Dunya Poëzieprijs. De vaste regisseur van jongerentheatergroep EXIT, Amar heeft dit stuk wederom van zijn handtekening voorzien.

EXIT is een project van cultureel jongerencentrum Bazart in Den Haag en speelt dit jaar alweer haar vijfde voorstelling. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, VSBfonds, Stichting Boschuysen, Prins Bernhard Cultuurfonds en Culturalis.

Regie : Amar el Ajjouri
Tekst / dramaturgie : Gita Hacham
Spelers : Samira Achemlal, Jaouad Ahidar, Nora Akachar, Ali Bouyouzan, Shida Boukhizou, M'hamed Cherqi, Saloua el Hassnaoui, Kiara van der Meer en Rachid Zaitouni. Zakelijke leiding & productie : Marjet van Os & Talitha Westerik Techniek : Hans van Munster

SPEELDAGEN "Tot nu toe..." in 2006

Data : 12, 13 & 14 maart 2006
Waar : Bazart - Loosduinsekade 725 - Den Haag
Tel : 070 - 3239652
www : www.bazart.nl
Aanvang : 20:15 uur
Entree : E 4
Korting : Ooievaarspas 50% korting. CKV bonnen geldig!

Data : 23, 24 & 25 maart 2006
Waar : Theater Pierrot - Ferrandweg 4t - Den Haag Tel : 070 - 3933348
www : www.theaterpierrot.nl
Aanvang : 20:00 uur
Entree : E 6
Korting : Ooievaarspas 50% korting. CKV bonnen geldig!

AANVULLENDE INFORMATIE

Voor meer informatie over de theatergroep, het bijwonen van voorstellingen of informatie over boekingen kunt u contact opnemen met:
. Marjet van Os - EXIT p/a Bazart, Loosduinsekade 725, 2571 CZ, Den Haag. Tel: 070 - 3239652 of 06 - 48957391. E-mail: marjet@bazart.nl of
. Talitha Westerik, Tel: 06 -22530612. E-mail: talithawesterik@hotmail.com

---- --