Ingezonden persbericht


Persbericht, 2 maart 2006/9

Lentewandeling in het zuiderzeemuseum

Exclusieve wandeling door het openluchtgedeelte van het Zuiderzeemuseum

Als u nu naar buiten kijkt, kunt u het bijna niet geloven, maar binnenkort staan de krokussen in volle bloei. De dagen worden langer. Buiten zijn de vogels vrolijk aan het fluiten. Kortom, de lente komt eraan. Ook in het Zuiderzeemuseum is het lente. Op diverse zondagen in maart kunt u in het rustige buitenmuseum onder begeleiding van een gids een lentewandeling maken. Genietend van de voorjaarszon brengt de gids u naar de mooiste plaatsen van het museum en vertelt u interessante wetenswaardigheden.

Deze wandeling is het vervolg op de succesvolle winterwandeling. Tijdens deze winterwandeling stond vooral de opbouw van de pandjes in het museum centraal. Bij de lentewandeling verschuift de aandacht iets op naar de natuurlandschappen in het museum. Wat is bijvoorbeeld het verhaal achter de Urker Bult en de polders bij de molen.

Om elf uur haalt de gids u op bij de entree van het binnenmuseum en neemt u mee naar het buitenmuseum. In het buitenmuseum vertelt zij hoe de buurtjes en het natuurlandschap in het Zuiderzeemuseum zijn opgebouwd. Ook laat zij plekjes in het museum zien die normaal voor de bezoekers verborgen blijven. U kunt bij een restauratie van een 19de eeuwse boeier kijken. Bij de kapel uit Den Oever wordt er een pauze gehouden. Hier krijgt u iets te drinken en een versnapering. Daarna wordt de wandeling vervolgd. Aan het einde van deze wandeltocht wordt u door de gids naar het binnenmuseum gebracht, waar u de tentoonstellingen op uw gemak kunt bekijken. 's Middags vanaf 13.30 uur biedt het museum overigens gratis het kinderprogramma 'Zondagmiddag Zuiderzeemiddag' aan.

Informatie en openingstijden:
De lentewandeling wordt op 12, 19 en 26 maart gehouden van 11.00 tot 13.00 uur. De kosten voor deze wandeling inclusief een hapje, drankje en entree voor het binnenmuseum zijn E12,50 per persoon. Reserveren is gewenst. Dit kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 0228-35 11 11. Het binnenmuseum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijzen voor het binnenmuseum zijn E 7,00 voor volwassenen en E 6,50 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. U kunt alle informatie en activiteiten nalezen op www.zuiderzeemuseum.nl.

Noot aan de redactie (