Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Van de Kamp & Co. naar Engeland

07/03/2006

Hengelo, 7 maart 2006
Elfvoudig Nederlands Kampioen Aart van de Kamp senior is samen met zijn zoon Aart junior en collega-vierspanrijder Frans Ruiter uit Nijkerkerveen uitgenodigd een aantal shows te geven tijdens de jaarlijkse South of England Carriage Driving Fair in het Engelse Ardingly.
Op zondag 12 maart aanstaande komen de Shetland ponyspannen van de Van de Kamps en het Welsh-span van Ruiter in actie tijdens deze beroemde Fair, dat dit jaar haar tienjarig jubileum viert. Het drietal zal het Britse publiek op de banken proberen te krijgen met hun befaamde politieshow, waarin een spectaculaire overval wordt nagespeeld. Vervolgens nemen de drie menners het in een echt Engeland-Nederland duel op tegen drie Britse ponyvierspanrijders.
Van de Kamp senior kent de jaarlijkse beurs als bezoeker en werd tijdens het WK ponyspannen in Catton Hall afgelopen zomer gevraagd een show te geven, wat hij als een hele eer beschouwt. Van de Kamp sr. is een graag geziene en succesvolle gast op de Engelse wedstrijden. Hij won meerdere malen de prestigieuze internationale menwedstrijd in Windsor en maakte tijdens het EK in Sandringham en het WK in Catton Hall deel uit van het medaillewinnende Nederlandse team. Het complete gezelschap, bestaande uit 14 pony's en 17 personen, vertrekt vrijdagnacht voor een dertien uur durende reis naar Arlingly.

Het programma in Arlingly, dat 15 minuten ten zuidoosten van Gatwick Airport ligt (ca. 180 km. van Harwich), begint om 10.00 uur 's morgens. Gedurende de dag zijn er diverse interessante demonstraties, clinics en spectaculaire shows te zien, waarin toonaangevende menners als Karen Bassett, Dick Lane en Boyd Exell de hoofdrol spelen. De show van Van de Kamp & Co. wordt door de Britten aangekondigd als een van de hoogtepunten van het programma. Er zijn vele stands aanwezig met mensport gerelateerde artikelen en er is zelfs een veterinaire hoek waar men gratis terecht kan met vragen.
Meer informatie vindt u op:

www.brockhamharnessclub.co.uk