Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Minister Karla Peijs bezoekt vrouwencongres in Verenigde Arabische Emiraten

Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat bezoekt van 12 tot en met 14 maart het congres `Women as Global Leaders: Communities in Transition' in de Verenigde Arabische Emiraten. Op dit congres spreekt minister Peijs over de positie van vrouwen en hun maatschappelijke erkenning. Naast de minister spreken onder meer Koningin Rania van Jordanië, Cherie Booth, de echtgenote van de Britse premier Tony Blair, Mary Robinson, voormalig president van Ierland en Sheikha Lubna Al-Qassimi, minister van Economie en Planning van de Verenigde Arabische Emiraten.

Minister Peijs wil vrouwen op het hart drukken de kansen te grijpen die ze krijgen aangeboden. De emancipatie van vrouwen in Nederland is nog niet voltooid, in vijf procent van de grote Nederlandse bedrijven bevinden zich vrouwen in topposities. Dit ligt echter niet aan het opleidingsniveau van vrouwen. Jongere generaties vrouwen zijn vaak beter geschoold dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. De minister wil tijdens de conferentie vrouwen aanmoedigen hun opleiding en kennis te gebruiken voor een maatschappelijke carrière.

Het vrouwencongres vindt voor de tweede keer plaats. Vrouwen uit de hele wereld komen samen om te praten over de sturende rol die zij op zich moeten nemen om de gemeenschap op lokaal, regionaal en mondiaal niveau te veranderen.