Gemeente Schiedam


Samen zingen tijdens het tweede drinkgelag in Het Gedistilleerd Museum wederom een groot succes

Het door de vereniging Vrienden van Het Gedistilleerd Museum georganiseerde Drinkgelach heeft op zondag 12 maart opnieuw veel enthousiaste zangers bijeengebracht in het Proeflokaal van Het Gedistilleerd Museum.

Het aantal van meer dan zestig mensen van het eerste drinkgelag werd ruimschoots overtroffen. Meer dan 80 personen vormden met elkaar een fantastisch koor. Als motor hiervan fungeerde een klein gelegenheidskoor, dat de liederen had ingestudeerd en de bezoekers muzikaal de weg wees. Matthi den Blaauwen - zij is vaste begeleidster van het Schiedamse Shantykoor Stuurloos. - bespeelde de accordeon. De zangers waren Rob Poels, Cor de Jong, Herman Dries, Joop Heinsbroek en Hen Allewelt..

De meeste deelnemers aan het drinkgelag kwamen bewust voor deze activiteit naar het Gedistilleerd Museum, maar ook werden bezoekers van het museum en wandelaars van buiten aangetrokken door de welluidende klanken die in, maar ook buiten het pand goed te horen waren

Het derde Drinkgelach is gepland op zaterdag 22 april, opnieuw vanaf half drie. Voorafgaande aan deze laatste uitvoering van het seizoen wordt de ledenvergadering van de Vereniging van Vrienden gehouden.