Maart 2006

Open brief minister: 'Turkije 100 procent veilig'

Nieuwskrant Reisrevue biedt aanbieders én land extra steuntje in de rug

'Reizen naar en vakantie houden in Turkije is absoluut voor honderd procent veilig'. Dat schrijft de Turkse minister van Cultuur en Toerisme, Atilla Koç, in een opmerkelijke open brief aan reisagenten, touroperators, directsellers en reisorganisaties. De brief staat in de jongste editie van de nieuwskrant van Reisrevue. In het nummer konden Turkijeaanbieders gratis adverteren. 'Onze manier om het zwaar onder druk staande toerisme naar Turkije een zetje te geven', aldus hoofdredacteur Jan Lokhoff.

Afbeelding

Deel van de 'front' van de Nieuwskrant van Reisrevue, die het in de jongste editie opneemt voor het onder druk staande Turkije

'Alle vakantiespots in de wereld zijn ons even lief, maar ik aarzel nu niet om Turkije een extra zetje te geven', schrijft de hoofdredacteur in zijn column onder de kop 'Steun (voor) Turkije'. 'Duw alsjeblieft met Reisreveu mee, het land en zijn touroperators kunnen onze support gebruiken''.

Boekingscijfers
Uit de boekingscijfers van onder meer het ANVR blijkt al enige tijd, dat de Nederlandse toerist het, mede als gevolg van de vogelgriep, voor Turkije dit jaar massaal dreigt te laten afweten.

Afbeelding Kopersstaking
'Veel touroperators rekenden op een verdere popularisering, maar het lijkt wel of er een kopersstaking is', schrijft Lokhoff.

'Dat brengt de allrounders, en zeker de grote specialisten, in de problemen. Zet het land nu in de spotlights en laten we hopen dat Turkije profiteert van een andere, nieuwe, boekingstrend: de late-last-minute', vraagt hij zijn lezers.

Waarheid
Toerisme-minister Atilla Koç (foto)vraagt in zijn open brief aan alle toeristische aanbieders van zijn land om de de komende tijd toch vooral echte waarheid over de actuele situatie in Turkije te blijven uitdragen.

Onder controle
'Er is geen sprake van een negatief reisadvies, het ANVR heeft gemeld dat er geen enkele reden is om niet naar Turkije af te reizen. En de Wereldgezondheidsorganisatie WHO stelt dat alle Turkse instanties de juiste maatregelen hebben genomen en de situatie helemaal onder controle hebben', aldus de minister in zijn brief.

Steunpilaar en spreekbuis
Turkije beschouwt in de huidige moeilijke situatie de reisbranche als zijn steunpilaar én spreekbuis naar de Nederlandse consument. 'Daarom is het van belang om uw klanten te blijven vertellen, dat een vakantie naar Turkije veilig, zorgeloos, fantastisch, betaalbaar, ontspannend, probleemloos en dus genieten is'.

Promotie-offensief
Koç kondigt voorts aan, dat er op korte termijn een promotie-offensief begint, met tv-commercials, billboards in de steden en op treinstations en een advertentiecampagne in verschillende printmedia.

Zie ook: www.welkominturkije,nl
2006-03-12