Ingezonden persbericht

Jonge Fortuynisten: Geen invoering van de harde knip!

De Jonge Fortuynisten zijn tegen het voornemen van de universiteiten om de harde knip in te voeren. De harde knip is een maatregel die ervoor zorgt dat bachelorstudenten die een paar studiepunten missen niet kunnen doorstromen naar de masteropleiding. Deze maatregel leidt tot onnodige studievertraging, wat de studenten benadeelt aangezien zij maar voor een beperkt aantal jaren studiefinanciering ontvangen.

Natuurlijk moet de student in kwestie genoeg intellectuele bagage hebben om tot de masteropleiding toegelaten te worden, echter is het ridicuul om een student af te wijzen als die 1 of 2 vakken net niet heeft gehaald, terwijl hij wel netjes alle colleges heeft gevolgd.

Daarom stellen de Jonge Fortuynisten voor om een centrale regeling voor universiteiten op te stellen, die bepaalt dat studenten met een deficiëntie van hooguit twee vakken van de bachelor moeten kunnen doorstromen tot de masteropleiding, om zo geen onnodige studievertraging op te lopen.

De Jonge Fortuynisten roepen de fractie van de Lijst Pim Fortuyn op om deze kwestie op de agenda te zetten in de Tweede Kamer.

Bestemd voor de redactie:

Jonge Fortuynisten
Zonweg 59
2516 AK Den Haag
www.jongefortuynisten.nl
Inlichtingen: hb@jongefortuynisten.nl