Ingezonden persbericht

Sportieve competitie tussen jonge vaktalenten beslist:

De drie Nederlandse kampioenen van de Technische Installatiebranche bekend!

Woerden, 12 maart 2005

Afgelopen weekeinde is de sportieve competitie tussen de jonge vaktalenten op de disciplines Sanitaire Techniek, Elektrotechniek, en Metalen Dakdekken afgerond. De drie Nederlandse kampioenen zijn:
* Sanitaire Techniek : Bas van Delft
* Elektrotechniek : Arjan Lokhorst
* Metalen Dakdekken: Remco Lankhorst
Remco Lankhors prolongeerde zijn titel nadat hij vorig als Nederlands kampioen Metalen Dakdekken afreisde naar Finland voor de wereldkampioenschappen.

Allen bleven hun concurrenten voor door het tonen van inzicht, discipline en kennis. Zij zijn de jonge toptalenten en daarmee terecht Nederlands kampioen.

Tijdens Skills Masters in AHOY, een beroepenmanifestatie waar jongeren die voor een belangrijke beroepskeuze staan kunnen kennismaken met echt vakmanschap, organiseerde de technische installatiebranche de Instalympics: een sportieve wedstrijd voor de titel Nederlands kampioen op de beroepsterreinen Sanitaire Techniek, Metalen Dakdekken en Elektrotechniek. De vakmanschapwedstrijd gaf de jonge toptalenten de kans hun vaardigheden te laten zien en tegelijkertijd een inspiratiebron te zijn voor de toekomstige talenten voor de branche.

Een deskundige jury, vanzelfsprekend afkomstig uit de branche, volgde de kandidaten drie dagen lang voordat zij tot een oordeel kwam. Zaterdagmiddag stonden uiteindelijk Bas, Arjan en Remco als winnaars op het podium van Skills Masters.

In totaal bezochten bijna 20.000 jongeren het evenement.