Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM

17 februari 2006

Bløf en Racoon live op 3FM Awards

Bløf, Racoon en Lange Frans & Baas B treden live op tijdens de 3FM Awards op zondag 12 maart in de Melkweg in Amsterdam. Ook nieuwkomers als De Jeugd van Tegenwoordig en Stevie Ann zijn op het evenement vertegenwoordigd. De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de Nederlandse popmuziek. Het evenement is de afsluiter van het Weekend van de Nederlandse pop op 3FM Serious Radio.

De 3FM Awards worden ieder jaar uitgereikt aan Nederlandse artiesten en bands. 3FM reikt Awards uit in de categorieën: Beste Band, Beste Zangeres, Beste Zanger, Beste Artiest R&B/HipHop, Beste Artiest Rock, Beste Artiest Pop, Beste Artiest Dance, Beste Live-act, Beste Album, Beste Single en Beste Nieuwkomer. Ook wordt de Schaal van Rigter uitgereikt voor de meest gedraaide plaat op 3FM. Deze prijs is vernoemd naar de in 2004 overleden 3FM DJ Wim Rigter.

Vanaf woensdag 22 februari kan iedereen stemmen op de nominaties via www.3fm.nl.

Het Weekend van de Nederlandse pop begint vrijdag 10 maart om 06:00 en eindigt met de 3FM Awards. Gedurende dit weekend wordt in alle radioprogramma´s muziek gedraaid van artiesten van Nederlandse bodem. Zo wordt zaterdagmiddag de NL Top 100 uitgezonden en wordt er in het programma 3VOOR12XL een Nederlandse hiphopavond gehouden.

De 3FM Awards, die mede mogelijk worden gemaakt door Buma Cultuur, vinden op zondag 12 maart plaats tussen 14.00 en 17.00 uur in de Melkweg in Amsterdam en worden live op radio uitgezonden.

Kaarten voor de 3FM Awards zijn te koop aan de kassa van de Melkweg en te winnen via 3FM en 3FM.nl.

Noot voor de pers: 3FM Communicatie Bart de Voogd. Tel: 035 677 43 94. E-mail: bart.de.voogd@omroep.nl